Stor støtte fra borgerne til Fjord&Bælt

0
275

Fjord&Bælt er velbesøgt af turister når det er sæson. Foto: Arkiv

En appel til borgerne gav langt mere opbakning end man kunne have håbet på

Når nøden er størst, er hjælpen nærmest. Det gamle ord passer for tiden i Kerteminde.
Corona-krisen er vanskelig for Kertemindes borgere, såvel som for Fjord&Bælt. Men kan man så ikke hjælpe hinanden? Sådan tænkte direktør Mette Thybo og kommunikationsleder Mads Dirckinck-Holmfeld, og så gik de i gang.

Da skolerne skulle åbne og havde behov for at komme ud med eleverne, for ikke at være for mange i skolen, stillede Fjord&Bælt derfor centret til rådighed for skolerne i Kerteminde, og der har jævnligt været skoleklasser på besøg. Lærere og elever har kunne benytte lokalerne frit, og glæden har været stor. Især i regnvejr har skolerne haft et problem, som hermed blev løst.

Donationsprojekt blev en succes
Samtidig har lukningen for betalende gæster gjort ondt på Fjord&Bælt trods økonomisk støtte fra forskellige puljer. Derfor igangsatte Fjord&Bælt et donationsprojekt. Hvis over 101 personer ville støtte Fjord&Bælt med minimum 200 kr, kunne centret efterfølgende få lov at ansøge om en status som velgørende organisation, hvilket giver økonomiske fordele:

– Støtten fra Kerteminde har været overvældende, siger direktør Mette Thybo. – Vi er kommet langt over de 101 supportere. En enkelt har endda doneret hele 5.000 kroner. Vi er utrolig glade for al den
opbakning, vi har fået i lokalsamfundet. Alle bidrag er meget vigtige, også fordi de viser, at byen bakker op om Fjord&Bælt, som en vigtig turistattraktion og indtægtskilde for Kerteminde.

 

Her er Linda Jakobsens eget billede af hendes smykkekreation kaldet ”Ursula”, som indgår i udstillingen ”Havets Juveler”.

– Nu ser vi fremad og glæder og til at se vores gæster igen, ikke mindst til den meget spændende smykkeudstilling Havets Juveler, som åbner så snart vi får lov. Det er virkeligt en spændende udstilling,
hvor 40 guldsmede kombinerer deres specialdesignede havsmykker med naturen, slutter Mette Thybo.

Fjord&Bælt får lov til at åbne sammen med mange andre af landets kulturinstitutioner og forlystelser den 8. juni, måske før, alt afhængigt af regeringens forhandlinger på området.