Bane Danmark efter bro kaos i Nonnebo: ”Vi lægger os fladt ned”

0
1364

Bane Danmark beklager nu kommunikationen til beboerne i Nonnebo. Foto: Peter Hougesen

Efter KJ Avis i går bragte historien om de syv husstande i Nonnebo, der var blevet isoleret af et arbejde på en jernbanebro, er der sket noget. Kerteminde Kommune har været ude og forbedre stien med grus og nu svarer Bane Danmark på kritikken.

Bane Danmark fik ikke rosende ord med på vejen fra beboerne i Nonnebo, da KJ Avis bragte artiklen om de isolerede husstande på grund af arbejdet på jernbanebroen i Nonnebo. I mellemtiden er der dog sket en forbedring. Som Christian Barding fra Kerteminde Kommune lovede, så kørte kommunens folk faktisk ud samme dag og forbedrede Nonnebostien med grus.

Kerteminde Kommune handlede hurtigt og sendte folk ud med grus, så Nonnebostien blev forbedret. Foto: Jesper Nielsen

Nu stiller Projektdirektør Kristian Fevejle Andersen fra Bane Danmark også op og svarer på kritikken:

“Helt overordnet så er jeg er utrolig ked af den kommunikation, der har været, er blevet så misforstået, som den er. Vi lægger os fladt ned i den her sag”, forklarer han indledningsvis

Starttidspunktet for arbejdet blev ændret med kort varsel. Det skulle have været gået i gang 1/4, men blev med meget kort varsel fremrykket til 6/3. Hvad er årsagen til det?

  1. april er selve sporfornyelse 6. marts er selve arbejdet. Men det har ikke været kommunikeret tydeligt nok og det er naturligvis vores ansvar

En af beboerne har oplevet, der lige pludselig stod folk på hendes grund, der skulle til at fælde nogle høje træer uden hun var blevet informeret om det. Hvordan kan det ske?

“Vi har handlet i god tro. Vi har talt med beboeren om det, men det har tilsyneladende ikke været klart nok aftalt. Og det er ikke ok – der skal selvfølgelig været helt klare aftaler i sådan en situation og det har der ikke været. Det skal jeg skal også beklage”

Hendes hus er begyndt at slå revner på grund af de store køretøjer, der kører på og rundt om hendes grund. Men hun har fortsat ikke hørt noget om, hvordan hun bliver kompenseret for det. Hvordan kan det være?

“Der kører sådan en taksations beregning. Den kører i sin egen proces. Før den er afsluttet, kan vi ikke fastsætte beløbet”

Hun er stærkt generet af et kraftigt lys fra pladsen, der arbejdes på om aftenen og om natten når hun skal sove. Kan der gøres noget ved det?

“Vi skal arbejde i togfrie intervaller. Derfor arbejder vi meget om natten for at skåne passagererne så meget som muligt. Vi selvfølgelig kontrollere vores projektører derude for at se om vi kan justere dem, så de generer mindre”

Kerteminde Kommunes chef på området, Christian Barding, forklarer også, de har haft svært ved at få svar fra jer. Derfor har de nu været ude at forbedre Nonnebostien. Men det er vel ikke meningen, Kerteminde Kommune ska lave jeres arbejde?

“Nej det er det ikke. Jeg tror, han har ret i, der er os, der skal gøre det. Men det vigtigste var, det blev gjort. Jeg tager lige fat i Christian Barding og så betaler vi naturligvis, hvis Kerteminde Kommune har haft udgifter, vi skulle have haft”

Hvornår forventer I at arbejdet med broen i Nonnebo er færdigt?

“Vi arbejder frem til medio august. Så skal vi rigge ned derude, så til og med august forventer vi at arbejde derude”, slutter projektdirektør fra Bane Danmark, Kristian Fevejle Andersen