Uhelbredelig sygdom i nærmeste familie får Klavs Norup Lauridsen til at neddrosle politik

0
3286

To skæbnesvangre beskeder samme dag fik Klavs Norup Lauridsen til at afbryde sit livs rejse. Nu træder han ud af Økonomiudvalget midlertidigt for at prioritere den tid, han har tilbage med sin mor og sin bror

Img 3412

Klavs Norup Lauridsen udtræder midlertidigt af Økonomiudvalget på grund af uhelbredelig sygdom i nærmeste familie. Foto: Arkiv

Blot to dage inde i det, der skulle have været en tre måneder lang sølvbryllupsrejse sammen med hustruen, fik Klavs Norup Lauridsen to beskeder, der fik enhver tanke om ferie til at fordufte. Både hans mor og hans bror havde fået konstateret cancer i hjernen.

– Både min mor og min bror er ramt af uhelbredelig kræft i hjernen. Den besked fik vi to dage efter, at vi var begyndt på vores orlov. Jeg har været så ufattelig glad for, at vi tog den orlov. Det var på ingen måde det, vi havde forestillet os. Men den tid jeg har kunnet bruge sammen med mine nærmeste, fordi jeg havde orlov, har været uvurderligt for mig og min familie.

Klavs Norup Lauridsen og hans kone, sognepræst Eva Fischer Boel, havde allerede meddelt både arbejdspladser og Kerteminde Byråd, at de tog orlov frem til 1. september, da de fik den skæbnesvangre meddelelse. I første omgang fik Klavs Norup Lauridsen at vide, at hans mor og hans bror kun havde få måneder tilbage at leve i.

– Den prognose er nu ændret til et år eller mere, hvilket jeg beder til hver dag, siger Klavs Norup Lauridsen.

2. viceborgmesteren træder midlertidigt ud af Økonomiudvalget i forsøget på at finde lidt flere timer til at være sammen med sine uhelbredeligt syge familiemedlemmer i den hverdag, der melder sig, nu da orloven er forbi.

– Jeg vil prioritere den tid, jeg kan have tilbage med dem så meget som muligt. Ens nærmeste er det vigtigste, man har. Vi skal huske at leve og prioritere tiden sammen med sine nærmeste så meget, som man kan. Det er det, jeg gør nu, og at træde midlertidigt ud af Økonomiudvalget var det, der gav mest mening. Vi har i den konservative gruppe afstemt sagerne på forhånd. Michael Nielsen træder ind i Økonomiudvalget sammen med Jesper Schmidt-Nielsen og leverer de budskaber, vi har aftalt i gruppen.

I første omgang udtræder Klavs Norup Lauridsen af Økonomiudvalget frem til jul. Han fortsætter som 2. viceborgmester, formand for Erhvervs- og Vækstudvalget og leder af den konservative byrådsgruppe. På mandag vender han også tilbage til sit arbejde som skoleleder på Langeskov Skole.

– Der er byrådsmøde i aften, budgetseminar i morgen, og så begynder jeg på arbejde på mandag. Så hverdagen melder sig igen. Derfor har det også for mig handlet om at kunne finde de ekstra timer, det er muligt at finde, så det stadig vil være muligt for mig at kunne være der for min mor og min bror, siger Klavs Norup Lauridsen.