Tre Campingpladser, hver sin tilgang til corona

0
391

Skiltet, der er fra Camp Hverringe, lader ingen i tvivl om, at man tager coronatruslen meget alvorlig. Foto: KJ

De tre store campingpladser på Kerteminde-egnen – Kerteminde Camping, Camp Hverringe og Fyns Hoved Camping har alle valgt at byde coronakrisen trods, men på hver deres måde.

Fyns Hoved Camping er en helårsplads, og her besluttede ledelsen ikke at lukke, da coronaen kastede sine skygger over sommerlandet. Camp Hverringe åbnede til påsken, men med en del begrænsninger. Kerteminde Camping så situationen an hen over påsken og åbnede først den 24. april.

Fyns Hoved Camping. Ikke nær de sædvanlige aktiviteter

Fyns Hoved Camping har ikke nær de aktiviteter, der plejer at være i denne tid. Mail-boksen er desværre fyldt med afbud, ikke mindst fra tyskere, der er vant til at bruge campingpladsen, som deres fristed i sommertiden.

Campingværtinde Lise Nielsen fortæller, at hun har oplevet kriser før, men at coronakrisen er den hidtil værste. Ved andre kriser har man kunnet arbejde sig fri af problemerne. Smittefaren for corona er det sværere at forholde sig til.

På campingpladsen, der i øvrigt står foran et generationsskifte, bruger medarbejderne den stille tid til at ordne en masse der ellers er svært at nå. Der bliver malet, klippet og slået, så det er en lyst.

Se artiklen ’Campingplads i en usædvanlig tid’.

Kerteminde Camping: Åbnede sæsonen med fællessang på afstand

Søndag morgen lagde Gitte Enevoldsen ud med fællessang på afstand. Hun blev støttet ivrigt af sin assistent Anja. Foto: KJ

Normalt når Kerteminde Camping med Gitte Enevoldsen i spidsen markerer sæsonåbning, så sker det med flaghejsning.  I år valgte campingmutti i stedet at indkalde til fællessang på afstand.

Præcis kl. 10 søndag morgen sang Gitte selv for fra terrassen i hovedbygningen, hvorfra hun har en god udsigt ud over hele pladsen. Inden kl. 10 lod hun ingen i tvivl om, at der skulle synges, og de 70 – 80 campinggæster sang da også med rundt omkring på pladsen. Først med et vers af ’I Østen stiger solen op’ og derefter det meste af ’Jeg ved en lærkerede’.

Camping-koret gav sit besyv med på afstand. Foto: KJ

– Vi bliver bestemt ikke overrendt i år, men vi har da en del gæster på pladsen, fortæller Gitte Enevoldsen.

– Vi tager hensyn til coronaen først og fremmest ved at have håndsprit klar alle vegne. ”Bekæmp smitten, brug af spritten”.  Så har vi mange skilte med corona-regler, selv om jeg bestemt ellers ikke holder af skilteskov.

“Bekæmp smitten, brug spritten”, siger Gitte Enevoldsen med et stort smil. Foto:KJ

– Vi har lukket i opholdsstuen, på legepladsen og i vaskehuset. Men overordnet er jeg glad for, at vi ikke er nødt til at have så mange begrænsninger i forhold til almindelig drift, fordi vi ikke har badeland og den slags, siger Gitte Enevoldsen videre.

Kerteminde Camping valgte at holde lukket i påsken og at vente med at åbne for sæsonen fra den 24. april.

– Vi håbede, at det ville klinge af med smitten, hvis vi ventede lidt, men alt tyder jo på nu, at det kommer til at vare længe. Sommeren ser trods alt fornuftig ud med hensyn til gæster, selv om det slet ikke er, som det plejer. Vi får jo ikke besøg af tyskere, hollændere, svenskere og nordmænd. Men heldigvis har vi en del danske bookinger.

– Men da statsministeren gik ud med meldingen om at lukke Danmark den 11. marts, da væltede det godt nok ind med afbud. Og jeg selv var grædefærdig.

En stor byggeplads på campingpladsen viser med al tydelighed, at krisen ikke har fået Gitte Enevoldsen til at miste sin tro på fremtiden.

– Vi bygger 16 – 20 ferielejligheder, forklarer hun. – Det er egentlig et gammelt projekt, som nu bliver realiseret, og det handler jo kort og godt om, at vi skal følge med udviklingen. Campingliv er ikke, som det var engang, og hvis vi stadig skal være en attraktiv plads, så skal vi have de tilbud, som folk efterspørger.

Ferielejlighederne bliver klar til næste sæson.

Camp Hverringe: Krise ja, katastrofe nej

Torben Rasmussen, Lejrchef på Camp Hverringe, fortæller, at det kostede mange overvejelser, inden campingpladsen åbnede. – Vi brugte fx rigtig mange kræfter på at udforme vores egne skilte med informationer om corona-regler.

Store skilte på Camp Hverringe informerer grundigt om corona-forholdsregler. Foto: KJ

– Vi kan så se nu, at skiltene bliver genbrugt mange steder i landet, og det er da en tilfredsstillelse for os. Skiltene viser vores gæster, at vi tager situationen meget alvorligt, og at vi opfordrer dem til at gøre det samme. Heldigvis viser det sig, at det kan fungere rigtig godt.

– Vi har selvfølgelig håndsprit alle vegne på pladsen.

– Som udgangspunkt lukkede vi mange toiletter af, og også udekøkkener og indekøkkener. Som fem stjernet plads er der store krav om, hvor mange toiletter, vi skal have. Derfor kunne vi sagtens lukke en del af. Men efterhånden har vi alligevel lempet lidt på det ved at åbne for flere toiletter og også udekøkkener og indekøkkener. Vi holder så fast i, hvor mange der må være til stede i køkkenerne ad gangen.

Badelandet på Camp Hverringe ligger forladt hen. Foto: KJ

Badelandet er lukket, og vi benytter lejligheden til at få skiftet bassindugen. Vi har lukket ned for aktiviteter, som vi plejer at have mange af. Aktivitetshuset er også lukket og butikken er lukket.

Camp Hverringe har op mod 200 sæsonliggere, det vil sige campister, der har booket en fast plads til foråret og andre til hele året. – Der er en tendens til at nogle af dem, der har booket foråret, at de beder om at få perioden forlænget, fortæller Torben Rasmussen.  – Jeg tror, det har noget at gøre med, at de kan se, at det ikke bliver aktuelt at køre til udlandet i år.

– Indtil videre har vi haft besøg af stort set alle fastliggere, og i det hele taget har vi godt med gæster. De telte, vogne og hytter, vi har til udlejning, er fx fuldt belagt.

– Sommeren tegner også udmærket, hvad gæster angår. Vi har normalt 80 % danske gæster, så for os er det ikke det helt store problem, at udlændingene ikke kan komme i år.

– I 2018, da vi havde den fantastiske sommer, kom her en del unge familier, der ville prøve campinglivet af. Jeg har da et håb om, at vi vil se en del af dem igen i år.