Sportsbar Plan B: Det bliver meget svært at indhente det tabte!

0
195

Martin Bæk glæder sig til at få gæster i Plan B igen. Foto: Chris Miller

Martin Bæk, indehaver af Sportsbar Plan B i Langeskov Centret, konstaterer, at årets tre absolut bedste måneder for sportsbaren gik op i corona. Han åbner igen den 8. juni, men mener, at retningslinierne kommer så sent og er så krøllede, at det er meget svært at leve op til dem.

– Vi kunne have åbnet den 18. maj, men der er så mange regler, at det er svært at være på den sikre side, erklærer Martin Bæk, indehaver af Sportsbaren Plan B, som han selv grundlagde for tre år siden sammen med sin kone.

Ikke lige meget om folk sidder ned eller står op

– Hvis folk sidder ned, må der være en gæst for hver 4 kvadratmeter. Står de op skal der være to kvadratmeter, men det er altså svært at styre, når først det hele er i gang, og når folk først har fået et par øl eller tre, så vil de også gerne give kram og kys.

– Og overholder vi ikke reglerne, så koster det os måske 10.000 kroner i bøde og 2.500 til hver af de gæster, der bliver grebet i at gøre noget forkert. Det vil jeg ikke byde dem!

Martin bæk er ikke begejstret for de mange retningslinier mod smittefare, der kommer meget sent og er svære at efterleve i praksis. Foto: Chris Miller

– Sportsbaren er på 200 kvadratmeter, og normalt må vi have 150 gæster, fortæller Martin Bæk. – Med corona-reglerne må der højst være 50 siddende, så det er langt fra normale tilstande.

– Nu åbner vi den 8. juni, og jeg håber da, at reglerne bløder lidt op inden da, men vi kan jo ikke vide det, og vi planlægger heller ikke det helt store med livemusik og den slags på åbningsdagen. Vi kan ikke vide, om det overhovedet vil være muligt.

Mange aflyste arrangementer

Netop livemusik er ellers et godt trækplaster i Plan B, og det ærgrer naturligvis Martin Bæk, at det ene store live arrangement efter det andet har måttet aflyses på grund af corona.

– Vi har heller ikke lagt planer for resten af året. Vi kender jo ikke retningslinierne endnu, og vi får dem i øvrigt som regel så sent, at det er svært at arrangere os.

En plan for kommende arrangementer har Martin Bæk derfor ikke i øjeblikket, men han kan dog fortælle, at der afvikles en billiardturnering i løbet af juni.

– Der er normalt omkring 20 deltagere, og vi sørger for mad hele dagen til dem, der er med, fortæller han.

Billiard og dart er populære aktiviteter i sportsbaren, der har et stort stampublikum primært lokale, men også med et vidtstrakt opland, især når der er live musik på programmet.

Fodbold er største trækplaster

Det absolut største trækplaster i det daglige er ellers fodbold, især Premier League, Bundesligaen og Superligaen. Alle steder var der udsigt til vigtige kampe i marts, april og maj, men storskærmene i Plan B har stået slukket på grund af corona.

Storskærmene i Plan B har stået blanke i lang tid. Foto: Chris Miller

– I de tre måneder har vi normalt i hvert fald en tredjedel af årets omsætning, så det er helt sikkert, at det bliver et magert år i år, siger Martin Bæk.

Oven i købet skulle sommermånederne have budt på Europamesterskaberne i fodbold, Tour de France og OL. Det gør ondt at tænke på forstår man.

En trøst kan være, at de store sportsbegivenheder er flyttet til 2021, som så måske kan blive et rigtig godt år. Denne sommer håber Martin på, at han vil kunne mærke i Plan B, at mange kunder dropper udlandsrejsen og bliver hjemme.

Han venter også spændt på, om de store fodboldturneringer måske bliver omlagt, så der bliver gode kampe at vise i sommermånederne.

– Men det er svært at vide, hvornår vi er tilbage i noget, der ligner det  normale. Som det ser ud nu bliver det i hvert fald først på den anden side af sommerferien, vurderer Martin.

De statslige hjælpepakker har været en trøst for Martin og hans kone, der er de eneste fastansatte i Plan B. Sammen med dem er der fire løst ansatte, som har været hjemsendt i coronaperioden.

– Vi har fået lønkompensation fra hjælpepakken, forklarer Martin. Vi har også søgt kompensation for faste udgifter, selv om det er meget besværligt med alle de papirer, der skal indsendes. Også er det meget længe om at udbetale pengene.

– Heldigvis har vi haft noget sparet sammen, så vi kunne klare os igennem krisen ellers var det ikke gået.