Samlingsstuen klarer skærene

0
348

Samlingsstuen i Andresens Købmandsgaard i Kerteminde omfatter både Bed & Breakfast, koncertsted og selskabslokale. Foto: arkiv

Ved en snak med indehaverne af et koncertsted, af selskabslokale og af Bed & Breakfast kunne man i denne tid frygte at de store lommetørklæder var fremme, men det gælder ikke for Samlingsstuens Peter Nissen og Käthe Nielsen.

– Vi har været heldige at have 10 Fayard-medarbejdere som gæster i vores bed & Breakfast, fortæller Käthe Nielsen, Samlingsstuen i Kerteminde.

– Det er folk, der har kommet her gennem flere år. De arbejder med nogle helt særlige opgaver på Lindø og i bed & Breakfast er de meget selvhjulpne. Vi har vores værelser flere steder, så vi har vores gæster spredt på tre forskellige steder.

Den gode belægning på værelserne i marts og april betyder, at Peter og Käthe ikke har været nødt til at sætte deres lid til de statslige hjælpepakker for at klare skærene. Det går endda.

– Fayard-medarbejdernes besøg  betyder, at vi egentlig har haft et godt forår i bed & Breakfast, konstaterer Käthe.­ – Det store spørgsmål bliver så, hvad der sker derefter, men vi håber da, at vi får besøg af nogle danske turister.

– Faktisk er telefonen begyndt at ringe igen, efter en lang periode, hvor der var helt stille. Hvis det da ikke handlede om aflysninger, som vi selvfølgelig også har haft en del af.

– I en periode var der helt stille. Der var jo ingen der tog på weekendtur. De vidste, at der ikke ville være et sted, hvor de kunne spise eller drikke kaffe. De skulle nærmest have madpakke med hjemmefra.

Men nu begynder vi at få nye bestillinger, og vores fornemmelse er, at der er en del danskere, der er ved at indstille sig på, at deres ferie i år bliver her i landet.

Corona-forholdsregler

– Når folk ringer, spørger de meget ind til vores forholdsregler mod corona. Vi har indrettet det sådan, at der hører eget bad og toilet til hvert værelse. Vi sørger naturligvis for håndsprit og ekstra rengøring. Vi kan ikke tilbyde morgenmadsbuffet, men vi tilpasser os den nye situation ved at servere morgenmadsbakker, som man så kan sætte sig i Samlingsstuen for at spise.  Gæsterne kan også selv lave sig en kop kaffe, når de ønsker det.

Vi har altid mange danske gæster, og der er mange gæster der vender tilbage år efter år. Når vi har markedsført vores bed and Breakfast har det været med familietræf som målgruppe. De kender hinanden, og når der står corona på dagsordenen, er det en fordel at have gæster, der er vante til at omgås.

Det er jo ikke til at vide, hvor længe vi skal forholde os til smittefaren, men det kan være, at vi også på lidt længere sigt skal indstille os på, at det hele skal gribes lidt anderledes an.

Käthe og Peter får ledig kapacitet til sommer, men de ser med fortrøstning på udsigterne og glæder sig som nævnt over, at der i foråret har været optaget på halvdelen af værelserne.

Samlingsstuen fungerer også som selskabslokale, og der skulle i forårsmånederne have været et antal konfirmationer. Her og nu er Samlingsstuen helt lukket ned, og arrangementerne er flyttet til efteråret og kan forhåbentlig gennemføres i september      eller senere.  De nye datoer er fastsat af Folkekirken og Peter og Käthe håber, at de kan gennemføres, også selv om der kan komme regler for hvor mange, eller hvor få, der må deltage.

Koncerter på stribe er flyttet

Også de koncerter som Samlingsstuen er kendt for er flyttet til efteråret eller til 2021. Billetsalget var begyndt, men Peter Nissen fortæller, at langt de flest har valgt at sige ja tak til at flytte med til de nye datoer.  Det kommende koncertprogram ser således ud:

Thorbjørn Risager og Emil Balsgaard den 1. oktober.

Til oktober, hvor alt forhåbentlig begynder at ligen sig selv er der igen koncerter på programmet i Samlingsstuen. Foto: Samlingsstuen.

Kyla Brox Band fra England den 15. oktober

Meena Cryle og the Chris Fillmore Band fra Østrig den 29. oktober

Lurrie Belle fra USA den 21. januar

Jane Lee Hooker Band fra USA den 5. marts

Flere af navnene er gamle kendinge fra Samlingsstuen. Ofte er det publikum, der spørger, om ikke en bestemt band kan engageres igen. For eksempel kommer Jane Lee Hooker Band fra USA til Samlingsstuen for tredje gang, og bandet har nærmest sin helt egen lokale fanskare.

– Vi forestiller os, at der kan kommer restriktioner om, hvor meget publikum vi må have til koncerterne, men to meters afstand kan vi selvfølgelig ikke have, siger Peter Nissen. – Hvis der kommer krav om, at der højst må være 50 i Samlingsstuen, bliver vi nok nødt til at droppe koncerterne. Så kan det ikke hænge økonomisk sammen.