Pokkers! Det gik lige så godt

0
789

Der skulle have været fest hos Kvistgaards Bondegårdsoplevelser mange gange i denne tid, men så kom corona. Foto: Privatfoto.

Kvistgaards Bondegårdsoplevelser i Urup ved Langeskov er et forholdsvis nyt oplevelsestilbud, hvor Pernille Kvistgaard og familien tilbyder landlige oplevelser med arrangementer som børnefødselsdage, forenings- og virksomhedsarrangementer, hvor gæsterne råhygger i den ombyggede stald med forskellige aktiviteter.

2020 skulle være året, hvor Pernille Kvistgaard rigtig kunne nyde synet af en godt fyldt ordrebog, men hun kan nu konstatere, at der er aflyst arrangementer for i alt 47.000 kr.

De aflyste arrangementer er fx tre konfirmationer og ligeså mange børnefødselsdage, et firmaarrangement, samt et arrangement, hvor Langeskov Biblioteks Venner og Munkebo Fodslaw ville lægge vejen forbi.

Børnefester med skål i juice er et speciale for Kvistgaards Bondegårdsoplevelser (privatfoto).

– Det er rigtig surt, siger Pernille Kvistgaard, uden at lyde det mindste sur.

– Og samtidig må vi se i øjnene, at der ikke lige kommer gang i forretningen igen. Det er jo ikke sikkert, at folk vil være parat til at indbyde til private fester, så snart der bliver lukket op for samfundet igen.

Som de fleste andre iværksættere har Pernille Kvistgaard også været interesseret i at se, om der var hjælp at hente i en af regeringens hjælpepakker.

– Men der er fastsat en minimumsgrænse på kr. 10.000 i omsætning om måneden.

– Det betyder, at min omsætning er en smule for lav til, at jeg kan få støtte.

Meget ligger stille også hos Kvistgaards Bondegårdsoplevelser, men det betyder ikke, at Pernille  Kvistgaard triller tommelfingre.

– Jeg har fire børn hjemme, så der er nok at se til!

De fire børn fordeler sig skolemæssigt på 0., 5., 8. og 9. klassetrin, så alle har travlt med fjernundervisning hver dag.

– Det er fint nok, men det er fire ret forskellige systemer, der bliver brugt, så der er meget at sætte sig ind i.

– Men på trods af IT, der driller, så når vi hver dag en familietur ud til vores mose med geden i snor. Og vi bager hver dag!, smiler Pernille Kvistgaard.

Hver dag er der tid til at gå en familietur med geden Conny i snor. Foto: Pernille Kvistgaard.

Pernille Kvistgaard vurderer ikke, at hendes virksomhed er i fare.

– Vi skal nok klare det, selv om det er svært at vide, hvornår vi er oppe i fulde omdrejninger igen. Det er lidt, som at blive banket tilbage til 0, konstaterer hun.