Nyt overnatningstilbud i skyggen af Coronaen

0
309

Der er grønt og frodigt – og, ikke mindst, roligt omkring Nørremadegaard, og det er lige netop, hvad mange gæster søger. Foto: Nørremadegaard.

En god ide blev lynhurtigt realiseret, så Nørremadegaard på Rynkeby Hestehave, mellem Rynkeby og Hundslev, tilbyder nu overnatning til gæster med hang til landlig idyl.

I solen en onsdag formiddag midt i juli, sidder Tanja Steincke fra Århus og rå-nyder freden omkring sig. Hun har lejet soveplads i en skurvogn, der står parkeret ved Nørremadegård.

– Til dagligt har jeg samtaler med kræftramte, fortæller Tanja Steincke, så jeg havde brug for at lade op og samle nye kræfter. Det gør jeg her, og jeg nyder så meget den fred, der er!

– Mange steder ligger værelserne på række, og der er mennesker omkring en hele tiden. Her har jeg det for mig selv, og jeg har den skønneste udsigt ud over markerne og til grisene. Dem besøger jeg hver dag. De tror nok, at der er mad, når de får besøg, så måske bliver de skuffede, men jeg synes det er hyggeligt at have dem lige uden for døren.

Som regel bliver jeg her, og er glad for at jeg kan gå rundt, som det passer mig, og som oftest beholder jeg bare badekåben på. Men jeg tager da også ud for at se mig omkring. I morgen skal jeg fx til Fyns Hoved.

Et morgen-vue, som mange gerne vil opleve. Foto: Nørremadegård.

På et andet sted i de grønne omgivelser omkring Nørremadegaard, står et stort telt. – Her sover en familie på fem – også fra Århus, fortæller Dorte Frimodt Daugaard. – De har lige afløst en familie fra Lyngby. Også de nyder stemningen her og fx det, at de selv kan trække de økologiske grønsager op af jorden, som de skal bruge til deres mad.

Dorte er overrasket over, hvor stor interesse, der har været, efter at hun for første gang annoncerede med overnatningstilbuddene, på Facebook og hos Airbnb, under overskriften ’Stemningsfyldt overnatning på økologisk gård’.

– Selvfølgelig har meget med Coronaperioden, og det at mange danskere bliver hjemme i år at gøre, siger hun, men jeg oplever også, at mange finder det attraktivt, med den ro og de grønne omgivelser, vi kan tilbyde.

Dorte Daugaard oplever, at det har krævet få forberedelser at kaste sig over det nye forretningsområde. Teltet havde vi i forvejen. Egentlig var jeg træt af, at vi skulle have en skurvogn stående, men da jeg så, hvor godt den var indrettet, tænkte jeg straks, at den kunne bruges til dette formål.

På det område, hvor teltet står nu, er der blevet ryddet grundigt op, men det skulle alligevel have været gjort. På et sted, der er tilgængeligt for alle gæster, er der sat et skab op, hvor Dorte placerer de ting, som gæsterne kan få brug for i løbet af dagen. Enkelt og effektivt.

Alt i alt er erfaringerne så gode med overnatningstilbuddene, at det helt sikkert er noget Dorte Daugaard vil tage op i 2021 også.