Nyt lokalt udlejningsbureau med masser af erfaring

0
620

Det faste hold hos Sommerhusudlejning Fyn. Foto: RMJ

På Hyrdevej, hvor virksomheden Kerteminde Byferie har holdt til gennem de seneste 15 år, sker der noget helt nyt. Virksomheden har nemlig fået vokseværk, og har udvidet med udlejning af private sommerhuse.

(Annoncørbetalt indhold)

Visionen hos Hans Andersen og Kerteminde Byferie, er at udbygge det, man har fået etableret på adressen, med sommerhusudlejning. Derfor hedder det nye tiltag Sommerhusudlejning Fyn, og i spidsen for det står en af Fyns mest erfarne på området, nemlig Lene Lyck Klinge, som har været både samarbejdspartner, og en ven af huset gennem mange år:

– Hans headhuntede mig specifikt til stillingen med udlejning af sommerhuse, da han vidste, jeg havde arbejdet med udlejning af sommerhuse i 30 år hos et bureau i Middelfart, som jeg også har været med til at bygge op fra bunden, fortæller Lene Lyck Klinge. – Jeg har derfor stor erfaring med, hvordan man opbygger og driver lige netop denne type udlejningsvirksomhed.


Man kan derfor godt sige, at Sommerhusudlejning Fyn er nye på markedet, men samtidig gamle i gårde, med masser af erfaring.

Kvalitet frem for kvantitet
Hos Sommerhusudlejning Fyn vil man gerne vækste stille og roligt. Det er nu et år siden startskuddet lød, og Lene Lyck Klinge ha,r som ansvarlig for udlejningen, taget sig god tid med at finde de rigtige sommerhuse:

– Vi har fokus på god service, god udlejning og god rengøring, og for at kunne udfylde den rolle at blive de bedste på Fyn, tager vi os god tid. På denne måde kan vi også følge med, alt imens virksomheden vokser sig sund og stærk. Vi vil gerne kunne stå inde for det vi lover, og det gør vi bedst på denne måde.

– Vores vision er kun at tage kvalitetssommerhuse ind, siger Lene Lyck Klinge og fortsætter:

– Et kvalitetshus kan sagtens være et sommerhus af ældre dato, men det skal fremstå at husejer kerer sig om tingene, og efter 30 år i branchen lærer man hvad det er, man skal kigge efter, smiler Lene Lyck Klinge. – Det skal være i orden, og vi skal kunne mærke på husejer, at han også har samme interesse, og vi er overbeviste om, at det er på denne måde vi opbygger et godt renommé – både overfor lejer, men især også for den ejer, der betror os sit hus.

                                                                            

God rengøring er vigtig
Når det kommer til rengøringen, går Sommerhusudlejning Fyn ikke på kompromis, og ifølge Lene Lyck Klinge, er det netop her, branchen har den største udfordring: – Selvom selve udlejningen hos mange går godt, er det ofte rengøringen, som halter lidt.

Hos Kerteminde Byferie har man igennem 15 år ansat og oplært egne rengøringsfolk, som fremover også skal tage sig af de private udlejningssommerhuse:

– Det er svært at finde og fastholde de gode rengøringsfolk, og en stor opgave, hvis man har mange sommerhuse. Vi har god erfaring med at oplære vores egne folk. Kommunikationen er bare lettere, når rengøringen foretages af vores egne, i stedet for et eksternt rengøringsfirma. Vi kan bedre imødekomme specielle ønsker fra husejerne, og justere hen ad vejen, hvis der skulle være behov for det.

Af samme grund har Sommerhusudlejning Fyn obligatorisk rengøring på alle bookinger, ligesom der er kontrol før hver udlejning. – Det er et helt bevidst valg.

Imødekommer kundernes individuelle behov
Noget af det første, Lene Lyck Klinge gik i gang med da hun blev ansat, var at indføre et elektronisk system, der var nemt for alle at bruge, også for sommerhusejere. I bookingsystemet har husejerne deres egen profil, som de altid kan tilgå, og se hvornår og hvor mange gange deres sommerhus er udlejet. Ligeså kan de gå ind og blokere det gennem profilen, hvis de i en periode selv skal bruge det.

Sommerhusejeren kan få maksimal fleksibilitet ved at vælge at styre sin udlejning elektronisk, og det er vigtigt med et godt og professionelt bookingsystem, der kan håndtere lige netop dette, siger Lene Lyck Klinge, som er rigtig glad for at udlejerne har denne mulighed.

Udlejerne har nemlig forskellige behov, også når det angår vinterperioden, hvor husene måske ikke er lejet så meget ud: – Her kigger vi til husene fx en gang om måneden, for at tjekke om alt er som det skal være, hvis man ønsker det, og det kan være rart, hvis man bor langt væk. Ligesådan kører vi ud inden den første udlejning i en ny periode, og laver en gratis for-kontrol, hvis det har stået tomt i over tre uger.

En anden service som udlejerne kan nyde godt af, er at man i virksomheden har tilknyttet en tømrer og en murer. De to er en del af familieforetagendet, eftersom de begge er sønner af Hans Andersen: – David og André har hænderne rigtigt skruet på, og det er dem, vi sender ud, hvis en lejer står med et akut problem. Ligeså har vores husejere nem adgang til en tømrer eller murer, som kender deres sommerhus, hvis der skal foretages reparationer, eller huset skal renoveres.

                                                                

Nærhed betyder noget
Når man lejer sig ind eller lejer ud hos Sommerhusudlejning Fyn, kan man være sikker på, man altid kan få fat på nogen i bureauet hvis man har spørgsmål, eller der opstår tvivl omkring en given situation:
– Man skal have den oplevelse, at vi er lige rundt om hjørnet, på telefonen, og at man hurtigt kan komme i direkte kontakt med os, når man fx skal holde sin ferie i et af vores udlejningshuse. Derfor kan man altid få fat på enten Hans eller mig, og man får derfor aldrig en telefonsvarer i røret. Dette giver sikkerhed og også nærhed, for både lejer og udlejer, fortæller Lene Lyck Klinge.

– Den tætte kontakt gør, at man kender sine sommerhusejere og deres specielle ønsker. Vi ved, hvordan husene er indrettet og hvordan de skal rengøres og efterlades, inden næste lejer overtager, eller inden ejeren selv indtager boligen igen.

Vi er klar til at leje dit sommerhus ud!
Processen med at udvide forretningen til at omfatte flere sommerhuse er nu sat i gang på flere fronter:
– Vores intention er at starte lokalt, og langsomt blive større her i området. Vores annoncering er så småt gået i gang, og her vil vi gerne fortælle sommerhusejerne, at der er flere fordele ved at leje sit sommerhus ud gennem et bureau, hvor skattefradraget er på 41.000 kr. årligt. Det er måske ikke alle, der ved det.

Men på sigt vil Sommerhusudlejning Fyn, som navnet siger det, gerne udvide til at have udlejningssommerhuse på hele Fyn:  – Henvender folk sig med et hus, der ikke lige ligger tæt på Kerteminde, men som vi ved, vi kan leje ud, så tager vi det gerne ind. Dog vil vi stadigvæk gerne kunne følge med i organisationen, i forhold til logistikken omkring rengøring, så derfor er det altid noget vi kigger på, inden vi siger ja, konkluderer Lene Lyck Klinge.

Sommerhusudlejning Fyn
Hyrdevej 83, 5300 Kerteminde
Tlf.: 25 76 18 60
Mail: info@sommerhusudlejningfyn.dk

Følg på Facebook