Nyt boligkvarter i Kerteminde nedprioriteret i budgettet: Kommunen er 12,2 millioner i minus, mens daginstitutionen er sparket til hjørne

1
919

En ny udstykning af byggegrunde syd for Kerteminde så i december måned sidste år dagens lys. 26 byggegrunde og en daginstitution skulle gøre området attraktivt for tilflyttere. Her 10 måneder senere er der blot solgt to grunde, daginstitutionen er sparket til hjørne og Kerteminde Kommune mangler 12,2 millioner for at få projektet til at gå i nul

2022 12 19

Den nye udstykning af byggegrunde ved Vejlegården har fået en hård start. Nu er den daginstitution, der var planlagt og som skulle tiltrække børnefamilier, sparket til hjørne og Kerteminde Kommune mangler 12,2 millioner for at få projektet til at gå i nul. Foto: Googlemaps

Boligmarkedet er en svær størrelse i disse tider. Det kan Kerteminde Kommune skrive under på. I december måned sidste år, blev den første af to planlagte udstykninger af byggegrunde syd for Kerteminde planlagt. I første omgang skulle der udbydes 26 byggegrunde til salg, mens en storparcel var reserveret til en daginstitution, som medlemmerne af Børne- Unge og Uddannelsesudvalget gerne ville have skulle placeres der.

Her 10 måneder senere har Kerteminde Kommune brugt 14 millioner kroner på at byggemodne området. Det viser resultatet af en anmodning om aktindsigt, KJ Avis har sendt til Kerteminde Kommune. Af de 26 byggegrunde, der er udbudt til salg, er der blot solgt to. Den gennemsnitlige salgspris på grundene er 877.800. Altså har Kerteminde Kommune fået 1.755.600 ind af de 13.992.391, som kommunen har brugt på at byggemodne området. Derfor er der lige nu et underskud på 12.236.791.

Hvad der kan vise sig at være endnu værre i forbindelse med fremtidig salg af grundene, er at Kerteminde Kommune forventede at placere en daginstitution på en storparcel i området. Håbet var at det ville tiltrække børnefamilier. Den daginstitution er imidlertid sparket til hjørne. I stedet er en daginstitution i Marslev prioriteret først. Det kom frem i forbindelse med budgetforliget, der blev enstemmigt vedtaget i aftes.

– Der er kommet nye befolkningsprognoser og de viser, der er størst behov for en daginstitution i Marslev netop nu, forklarede socialdemokratiets Kristian Hald.

Der var planlagt endnu en udstykning af byggegrunde i samme område syd for Kerteminde. En etape to. Hvorvidt den bliver til noget, er afhængig af salget af byggegrunde i etape et, der altså er den, der er i udbud nu. Der er fortsat 24 til salg og en storparcel, der var reserveret til en daginstitution, der altså ikke blev prioriteret på gårsdagens budgetforlig.