Langeskov Centret tager imod igen

0
160

Flagene er oppe i dagens anledning, og vinden sørger for, at de bliver rørt. Foto: Chris Miller.

Flagene er oppe og de røde løbere er ude, men ellers er det småt med festivitas i anledning af genåbningen  af Langeskov Centret. De første kunder har fundet vej til centret her mandag formiddag, men trængsel er der på ingen måde tale om.

Der er slagtilbud i nogle forretninger, men Langeskov Centret bliver ikke løbet over ende efter de seks uges coronalukning. Foranstaltningerne mod smittefaren er heller ikke mange i centret som sådan.

– De enkelte butikker følger retningslinjerne, forklarer Uwe Laigaard i Alex Sko. Han er samtidig medlem af centrets bestyrelse.

– Erfaringen er desværre, at hvis vi sætter håndsprit op ved indgangen, så er der en stor risiko for, at det hurtigt forsvinder.

Kunderne i Langeskov Centret opfordres til at holde til højre, når de bevæger sig rundt i centret. Foto: Chris Miller.

– Vi havde i bestyrelsen en drøftelse af, om vi skulle arrangere ensretning for gående i centret med markering af, hvor man skulle gå, men vi valgte at nøjes med at opfodre til, at man altid holder til højre, når man bevæger sig rundt i centret. Vi ved, at det er ansvarlige og fornuftige kunder, vi har, så det går nok på den måde.

De røde løbere er ude ved butikkerne i centeret. Foto: Chris Miller

I Alex Sko er der de forholdsregler, der længe har været gældende. Håndspritten er klar, og det samme gælder låne-strømperne og engangs-handskerne , der skal i brug når kunderne prøver sko. Plexiglas  ved kassen sørger for en vis afstand  mellem kunde og ekspedient.

En vigtig forandring er, at det nu er gratis at gå ind ad butikkens hovedindgang. I lukkeperioden kostede det kr. 5000 for butiksindehaveren og kr. 1.500 for kunden, hvis den aflukkede indgangsdør blev benyttet.

Uwe Laigaard i Alex Sko glæder sig over, at en del kunder fandt vej til butikken ad bagindgangen, da centret i en lang periode måtte holde lukket. Foto: Chris Miller.

Langeskov Centret og Alex Sko fik en del opmærksomhed efter at mange af butikkerne valgte at tage kunder ind ad bagvejen, mens det var forbudt at bruge hovedindgangene. Bagindgangen kunne benyttes, når bare der var direkte adgang til butikken ude fra.

– Og det var der heldigvis en del, der benyttede sig af, siger Uwe Laigaard. – Og de kunder, der kom på den måde, de kom typisk for at handle og ikke blot for at kigge.

I Langeskov Centret er der stadig lukket i spisestedet ‘Hos Michael’, i pizzariaet og i sportsbaren ‘Plan B’. Michael Nielsen fortsætter med Take away lidt endnu. Først i næste fase den 8. juni kan restauranter og værtshuse åbne igen.