Kerteminde vokser mod syd: Daginstitution og 26 byggegrunde planlagt – flere byggegrunde på vej

0
1863

Lige syd for Søvangsparken i Kerteminde bliver der sat 26 byggegrunde til salg i første omgang. Men der er flere på vej. Foto: googlemaps

Der er allerede en daginstitution på vej. Nu kommer der 26 byggegrunde til salg lige syd for Søvangsparken. Og der er flere på vej. 

Det bliver et markant boligkvarter, der kommer til at ligge syd for Kerteminde. Det er det, for så vidt, allerede i skikkelse af Søvangsparken. Nu bliver området Vejlegården også udstykket til parceller. I første omgang 26 af slagsen.

“Der kommer til at blive udstykket 26 byggegrunde. Det er derfor, der ligger en masse rør derude nu, så der kan blive lagt fjernvarme ind med det samme”, forklarer borgmester Kasper Ejsing Olesen.

Lige ud for Søvangsparken er der en rundkørsel, så der kan køres ind til kvarteret. Det bliver den samme rundkørsel, der skal forbinde de nye parceller med en vej, der går mod syd.

“Byggegrundene kommer til at koste 500.000 for byggeretten og så 550 kroner per kvadratmeter derefter”, forklarer vicekommunaldirektør,- og udviklingsdirektør, Claus Lade.

Altså vil en byggegrund på 1000 kvadratmeter komme til at koste 1.050.000 (500.000 for byggeretten og 550.000 for de 1.000 kvadratmeter)

9. november besluttede medlemmerne af Børn,- Unge, og uddannelsesudvalget at en ny daginstitution i Kerteminde skulle placeres lige præcis i området “Vejlegård Øst”. Dermed bliver boligkvarteret ikke alene udvidet med 26 nye byggegrunde, men også med en daginstitution. Men planerne stopper ikke her.

“De 26 byggegrunde, der udbydes nu er første etape. Der kommer en etape mere, hvor der bliver udbudt flere byggegrunde i samme område”, forklarer Claus Lade videre

“Hvor mange flere byggegrunde kommer der?”

“Det kan jeg ikke sige helt præcist endnu. Det afhænger lidt af placeringen af daginstitutionen. Den kommer til at optage en storparcel. Derfor vil jeg helst ikke gå ud med et tal for antallet af byggegrunde i etape to endnu, fordi det kan vise sig at være forkert”, slutter Claus Lade.