– Jeg kan gøre det lige så godt som Kasper

0
720

Den 59-årige tidligere direktør hos Marienlystcentret i Odense har været bosat i Kerteminde gennem mange år og har et bredt kendskab til kommunen via sin stilling som leder af Frivilligcentret og sin udvalgsformandspost i byrådet for Venstre. Foto: Privat

Jens Gantriis er dus med de fleste når det kommer til det lokale erhvervsliv og foreningsliv, som han på daglig basis beskæftiger sig med. Venstre har med Gantriis fået sig en folkelig borgmesterkandidat.

Hvad angår kontaktflade, jovialitet og samarbejdsvillighed har Venstre her muligvis en mand der kan matche den nuværende borgmester Kasper Olesen (S), der om nogen har fået ordene “godt samarbejde” over alle nuværende byrådspolitikeres læber – selv Knud Ahrnkiel har sagt det. Men når det kommer til at finde sin ligemand indenfor samme kan Kasper Olesen her få kamp til stregen ved det kommende kommunalvalg efter at det er blevet kendt, at Venstre i Kerteminde stiller med Jens Gantriis som borgmesterkandidat, efter at Hans Luunbjerg valgte at trække sig i starten af året.

– Det skulle jeg da lige have vendt et par gange, fortæller Jens Gantriis om at vejen for et egentligt kandidatur fra hans side af pludselig blev farbar efter at Luunbjerg helt valgte at trække sig fra politik efter kommende valg.

– Det stod klart for mig torsdag aften, at det var mit kandidatur man hos Venstre havde valgt at gå med, og det har været en helt normal proces efter at Hans sagde fra, hvilket jeg for øvrigt var noget overrasket over, erkender Jens Gantriis.

Kredsen er blevet spurgt, og andre end Jens Gantriis havde ambitioner, men når det kommer til at satse på en borgmesterkandidat er det mest erfarne, men også velkendte ansigt det bedste valg: – Det er mærkeligt at skulle sige, at jeg er den med mest erfaring, siger han efter kun at have siddet i byrådet gennem de seneste tre år, men sådan forholder det sig altså for det gamle parti, der førhen mestendels bestod af landmænd, i Kerteminde Kommune. I dag forholder det sig som bekendt anderledes med Danmarks liberale parti, der nu har bredt sig til også at rumme mange fra andre liberale erhverv udover landbruget.

Jens Gantriis blev lokalkendt da han tilbage i 2017 blev formand for Kertemindes Kirsebærfestival. Han er i dag leder af Frivillligcentret i Kerteminde, og har sin daglige gang, når ellers vi ikke har corona, i blandt kommunens mange foreningsmennesker.

Hvad har du gjort dig af overvejelser i forhold til dit kandidatur?
Først og fremmest vil jeg tænke mig om, og jeg har mærket efter dybt nede i maven hvorvidt det er noget jeg har lyst til – og det har jeg. Det bliver hårdt, men det er det rigtige tidspunkt for mig. Jeg er 59 år, men det er jo ikke nogen alder i forhold til dengang mine forældre var i min alder. Jeg føler mig ikke på nogen måde gammel, giver han udtryk for.

– Det er en grundig overvejelse fra min side, og dem der er tæt på mig bakker mig op, og det er rart, konkluderer han.

Hvordan tænker du et fremtidigt samarbejde i byrådet – er det højre eller venstre side af borgmesterpladsen du vil kigge til?
Det har jeg overhovedet ikke gjort mig overvejelser omkring. Jeg var selv med ved sidste forlig, men havde dengang ikke rigtig indflydelse da jeg var helt ny. Først skal vi have gang i snakken med de andre, nu hvor vi har meldt ud. Og vi skal have drøftelsen med bestyrelsen.

Jens Gantriis indrømmer gerne, at man har haft et godt samarbejde med Socialdemokratiet gennem de seneste tre år: – Ingen får mig til at sige, at Kasper (Olesen, red.) har gjort det dårligt, for det vil jeg ikke kunne være bekendt. For det har han ikke, men jeg tror jeg kan gøre det mindst lige så godt, måske bedre. Men det hele sker på valgnatten – ingen ved hvad der sker, men nu skal vi i gang med arbejdet. Jeg går ind i arbejdet nu med 120 i timen, for Venstre går efter borgmesterposten.

I det hele taget indrømmer Gantriis gerne, at hans første byrådsperiode har været præget af godt samarbejde. Ikke noget man kan klandre den foregående byrådsperiode for. Hvor man dengang ofte stod på 13-12 i afstemningsperioder, da har de seneste år været præget af en generel enighed, lige bortset fra når det kommer til Nordre Havnekaj.

Hvad vil du kunne gøre bedre?
Mindst lige så godt, understreger jeg, griner han. Men jeg synes selv jeg er samarbejdssøgende, og ikke mindst god til at skabe relationer mellem mennesker, hvilket er vigtigt i et byråd. Jeg lytter til hvad andre siger, ligesom jeg har et kæmpe netværk, også uden for kommunen kva min tidligere stilling hos Marienlystcentret. Jeg er dus med foreningslivet, der betyder rigtig meget for mig.

Jens Gantriis har i denne byrådsperiode som udvalgsformand for Arbejds-, Erhvervs og Vækstudvalget formået at sætte både erhverv og turisme på dagsordenen på en måde som kommunen har brug for i forhold til at vækste.

– Folks frihed til at vælge er det Venstre gerne ser. Vi skal gennem livet kunne tage det frie valg, også når vi bliver ældre. Men i lokalpolitik skal vi jo finde lokale løsninger, slutter Venstres borgmesterkandidat, der slutter sig til skaren af erklærede borgmesterkandidater her i kommunen der indtil videre tæller nuværende borgmester Kasper Olesen, og muligvis også Konservatives Klavs Norup Lauridsen.