I Cafe ’Hos Michael’ er den danske mad et hit

0
267
  • Vi holder skindet på næsen, siger Michael Nielsen, men hold da op, hvor vi savner gæster i cafeen. (privatfoto).

Hos Michael, der er en populært Cafe i Langeskov Centeret, sidder man normalt hyggeligt i Cafeen og spiser sin mad, som oftest retter i den kategori som spisestedet selv kalder ’god dansk mad’.  Det kan ikke lade sig gøre i denne tid at spise i fællesskab, men Michael Nielsen har i stedet valgt at satse meget på mad ud ad huset.

– Vi har hele tiden haft take away, fortæller cafeejer Michael Nielsen. ­ Men nu er det jo blevet den helt store aktivitet for os. I to timer hver dag har vi rygende travlt og leverer måske 120 – 140 portioner mad ud ad huset.

Michael beskæftiger 18 unge mennesker. Normalt har han også et cafeteria i Langeskov Idrætsforening (LIF) i forpagtning, men der er jo ingen sport for tiden. Nu er de unge fra cafeteriaet med i en turnus i Cafe Hos Michael.

– Kunderne kan vælge frit fra vores menukort, eller de kan vælge dagens ret. Mandag og tirsdag har vi lukket, men onsdag kan man fx også vælge mellem Stegt flæsk med persillesovs og hamburgerryg med flødekartofler.

For tiden kan borde og stole i cafeen ikke benyttes. Foto: Michael Nielsen.

Den mest populære ret i ’Hos Michael’ er ubetinget den klassiske wienerschnitzel

– Kunderne bestiller på telefonen eller på Facebook, forklarer Michael.
– Så får de et tidspunkt, hvor maden er klar og et nummer. På tidspunktet møder de op i centeret, så går vi ud og råber nummeret op, og man kommer ind en ad gangen for at hente sin mad og for at ordne betalingen.

– Vi har travlt, men det kan overhovedet ikke sammenlignes med en normal omsætning, fortæller Michael Nielsen. – Man kan sige, at vi holder skindet på næsen. Men lige nu med den situation, vi alle står i, synes jeg da, at man skal være glad for at kunne gøre bare lidt.

– Jeg savner så meget at have gæster i cafeen igen, siger Michael Nielsen.

Han afviser ikke, at der også fremover bliver mere take away end før krisen. – Jeg tror faktisk, at mange har fået øjnene op for, at det er en god måde at forkæle sig selv på, og for mit eget vedkommende har jeg opdaget, hvor utrolig meget, det betyder at gøre opmærksom på Dagens Ret på de sociale medier.