Great Northern bliver vært på Europas største golftour

1
1180

Danish Golf Championship, der er en del af af DP World Tour-turneringen skal afholdes på Great Northern i Kerteminde i august 2026. Det sker i samarbejde med Nyborg- og Odense Kommuner samt den kommunale turistorganisation Destination Fyn, og det forventes at kunne tiltrække op mod 80.000 gæster

Sony Dsc

Great Northern bliver lokationen for Danish Golf Championship, som er en del af DP World Tour. Foto: Peter Hougesen.

Kerteminde og Fyn er for alvor trådt ind på den helt store golfscene, når Spa- og Wellness-giganten, Great Northern, i sensommeren 2026 kan stille sin arkitekttegnede golfbane til rådighed for nogle af verdens allerbedste spillere. Det er en stor golf- og sportsnyhed, men også noget, der efter alt at dømme vil sætte stor turistrekord. Over fem dage satte turneringen tilskuerrekord i 2015, da 86.500 mennesker så med på banen ved Himmerland Golf & Spa Resort. Danish Golf Championship er traditionelt én af de turneringer i DP World Tour, der tiltrækker flest tilskuere.

Med i den fynske satsning er der også to Challenge Tour-turneringer i Odense og Nyborg i hhv. 2024 og 2025.

Eventchef i Destination Fyn, Jakob Staun, glæder sig over det stærke fynske samarbejde og forventer, at det vil sætte nye standarter for golfturismen på Fyn med de to forløbere i Nyborg og Odense med kulminationen i Kerteminde om tre år.

– Med en stærk stribe af events, der også omfatter en international Challenge Tour-turnering både i Nyborg og Odense, er vi overbeviste om, at golfbraget på Great Northern i 2026 bliver sløjfen på et stykke fynsk samarbejde, når det er bedst. Det kommer til at skabe værdi bredt på Fyn – ikke mindst i kraft af de mange hotelsenge, der skal redes i Kerteminde, Nyborg og Odense, men også på den lidt længere bane, har vi en forventning om, at det kan bidrage til at øge golfturismen på Fyn. Vi ved, at der blandt golfspillere både i Danmark og Europa er en stor interesse for at spille på DP World Tour’s baner. Det vil vi selvfølgelig forsøge at udnytte i samarbejde med de fynske golfklubber, lyder det fra Jakob Staun.

Sony Dsc

Også den store danske golfspiller Nicolai Højgaard er til stede, da nyheden bliver offentliggjort.”Det er en fed nyhed, som jeg kunne forestille mig, har været på tegnebrættet længe. Det er en bane, jeg har spillet godt på før, og i det hele tager er banen i topklasse. Det er en fed udfordring for os spillere, og jeg var meget glad, da jeg så nyheden. Jeg ser frem til 2026″ siger han. Foto: Martha Frederikke Wiese

Stor mulighed for markedsføring og en stolt borgmester

Siden Great Northern åbnede i 2017 har det da også været klart, at der har været store muligheder for at afholde golfturneringer af denne kaliber. Mulighederne for Kerteminde rækker dog også langt udover selve golfen, men er også en enestående mulighed for at markedsføre sig som en turistfavorit i Danmark, når adskillige tusind golfentusiaster vil strømme ind fra hele Europa.

– Jeg er stolt over, at vi i Kerteminde Kommune formår at tiltrække så stor en sportsbegivenhed. Siden tilblivelsen af Great Northern har det naturligvis stået klart, at potentialet var der, men jeg er utrolig stolt over, at DP World Tour tror på, at vi kan løfte den her kæmpe opgave. Det fynske samarbejde, som er fundamentet i aftalen, er stærkt, og vi glæder os til sammen med Odense Kommune, Nyborg Kommune og Destination Fyn at vise, hvad Fyn og Kerteminde kan, når det kommer til golf, udtaler borgmester, Kasper Ejsing Olesen (S).

Til torsdagsens pressemøde lyder ordene:

– Det er med kæmpe smil på for den tillid, der er vist. At der en tillid til, at vi som by og kommune kan løfte den opgave. Vi glæder os rigtig meget,

Den præstigefyldte World Tour-turnering, der tidligere var kendt under navnet Made in Himmerland, breder sig nu for alvor videre rundt i Danmark. Næste år afholdes Danish Golf Championship for første gang i sin nye form på Lübker Golf Resort på Djursland.

Img 20230921 124422 01

De to borgmestre fra Kerteminde- (Kasper Ejsing Olesen (S)) og Nyborg Kommune (Kenneth Muhs (V)) er begge glade for, at turneringerne kommer til Fyn. Foto: Martha Frederikke Wiese.