Glæde på Amanda Baren hvor det sociale liv kan leves igen

0
384

Bag Amandabaren har Kerteminde Kommune stillet to parkeringspladser til rådighed frem til først i oktober, hvor barens gæster kan sidde i ly af et stort partytelt. Foto: RMJ

Forpagterparret på Amanda Baren Aja Larsen og Jens Bondegaard har svært ved at skjule glæden over at kunne åbne for det sociale liv igen.

Ikke så snart var døren åbnet på den lokale bar førend der allerede var kunder. Foto: RMJ

Hos Amanda Baren har man taget tilløb til endelig at kunne åbne i dag, hvor solen står højt på himlen, pinsen er lige om hjørnet og øllene i køleskabet er kolde. Indenfor er er de første borde allerede fyldt op med kunder, der ser ud til at nyde det genfundne sociale liv i baren.

– Vi bor jo ovenpå Amanda Baren, fortæller Aja Larsen, der i lukkeperioden ofte har haft kunder, der bankede på ruden for at høre, om det dog ikke snart var muligt at få serveret en lille én. – Men det har vi jo af gode grunde ikke kunne, fortsætter hun. – Vi har fulgt med i myndighedernes anbefalinger i forhold til restriktioner for en åbning, så det skulle vi jo også have helt styr på først.

– Men vores kunder har uden tvivl savnet at kunne komme i baren, det kan vi mærke.

Aja og Jens har været ude hos andre beværtninger for at se hvordan man her har grebet en genåbning an: – Vi har fået sat plexiglas op i baren, der skærmer serveringspersonale og kunder fra hinanden.

Om sine overvejelser omkring overhovedet at ville have folk siddende i den lille bar helt oppe ved disken, siger hun: – Det er jo helt klart et af de hyggeligste steder at sidde, og derfor har vi også prioriteret det, efter en samtale med Corona Hotline.
Der er derfor tape på disken der markerer, at der kun må sidde tre, og det ser foreløbigt ud til, at det respekteres af de tre herrer, der har indfundet sig på stedet.

– Folk er helt indforstået med det, da det kan give en bøde på 3000 kr., supplerer Aja: – Men det er klart, det også giver anledning til lidt sjove bemærkninger, men det tager vi jo bare med et smil.

– Det er også rigtig rart at kommunen har været imødekommende med, at vi uden problemer kan udvide serveringsområdet ved at låne to parkeringsbåse bag baren, nu hvor vi jo stadig skal holde afstand, og det har vi lov til indtil den 1. oktober.
Og eftersom der i forvejen ikke er så meget plads inden døre hos Amanda Baren, var dette et kærkomment tilbud.

Den levende musik må vente
En nabo til stedet kommer forbi for at høre, om der skal være musik og fest, nu da der er sat partytelt op. Aja Larsen forklarer, at det skal der ikke i første omgang, da man skal kunne holde det hele under kontrol. Damen ser helt skuffet ud over meddelelsen, en skuffelse, der vidner om, at man i Kerteminde savner fest og farver og det, at kunne hygge sig i festligt lag med hinanden.

– Vi havde planlagt musik i perioden, men sådan som situationen er lige nu, afventer vi og ser, siger Aja Larsen. – Vi kan ikke have alt for mange kunder inde af gangen, da der skal være to kvadratmeter til hver af dem som står op, og 1 meter imellem hver siddende. Og musik vil jo uden tvivl tiltrække en større mængde mennesker.

Amanda Baren har kunne gøre brug af lønkompensationen og kompensation til husleje, men de tre måneders omsætning, der skulle have været i kassen, bliver svære at indhente.

– Samtidig har vi jo i mellemtiden brugt penge på at male og sætte i stand, og det skal også tjenes ind igen.

I første omgang vil man holde åbent til mellem kl. 22 og midnat for at se, om klientellet er til det. Derfor håber Aja Larsen og Jens Bondegaard på at pinsen bliver god, og at det udendørs telt kan fyldes så meget, som det bliver muligt inden for de grænser, der nu er indtil videre.