Forsyningsoverskud skal investeres i det lokale

0
231

Direktør for Kerteminde Forsyning Michael Høj-Larsen kan præsentere et pænt overskud i virksomheden. Foto: Arkiv

Kerteminde Forsyning præsterer igen overskud

Formand for Kerteminde Forsyning Hans Luunbjerg ønsker at man med overskuddet skal støtte lokale håndværkere og entreprenører og ved hjælp af dem investere i forsyningssikkerheden. Foto: Emil Andresen

Regnskaberne for Kerteminde Forsyning, som leverer drikkevand og fjernvarme, og som sørger for spildevands- og affaldshåndtering i Kerteminde Kommune, viser et overskud på 6 mio. kroner.

Forsyningen er et såkaldt hvile-i-sig-selv selskab. Derfor sendes overskud tilbage til kunderne eller bruges til investeringer.

Formand for bestyrelsen, Hans Luunbjerg, udtaler: – Jeg er rigtig glad for det flotte resultat for 2019. Vi har et solidt funderet forsyningsselskab her i kommunen, som er drevet effektivt, og som ikke skal skabe profit for en ejerkreds. Vi har ikke kun overskud på bundlinjen, vi har også overskud til fællesskabet: Vi sender nemlig overskud tilbage til kunderne, og vi bruger lokale erhvervsdrivende så meget som muligt.

Coronakrisen betyder, at erhvervslivet skal støttes på enhver måde. Forsyningen gør det blandt andet ved at se bort fra de normale betalingsbetingelser. Derved sikres lynbetaling af fakturaer.
Hans Luunbjerg uddyber:
– Det ligger i vores DNA som lokalt forsyningsselskab at støtte de erhvervsdrivende så godt, vi kan. Fra starten af coronakrisen sikrede vi, at den lille håndværker kunne komme af med sit affald på genbrugspladserne. Og vi sørger for lynudbetaling af fakturaer, så pengene kan komme ud at arbejde ved de erhvervsdrivende og være med til at sikre private arbejdspladser.

Overskud ved Kerteminde Forsyning bruges også til investeringer i forsyningssikkerheden. Coronakrisen giver anledning til, at projekter og investeringer fremskyndes for at understøtte behovet for aktivitet blandt håndværkere og entreprenører. Et af de store projekter ved forsyningen er at sikre helt rent drikkevand fra september.
Projektet involverer nye boringer og at nye råvandsledninger skal etableres for at forbinde boringerne ved Skovsbo og Skovhuse med vandværket ved Revninge.

Direktør for forsyningen, Michael Høj-Larsen, fortæller: – Som stor spiller i kommunen er det vores ansvar at træde speederen i bund i forhold til projekter, der giver liv og aktivitet for håndværkere og entreprenører. Vores plan- og projektfolk arbejder derfor videre med projektering og iværksættelse af projekter som udføres af eksterne rådgivere og entreprenører.