Flexboligordning skal anvendes efter hensigten, ikke modsat

0
5255
Læserne Skriver

Toke Halskov Kristensen (B) købte for nyligt den gamle brugsen i Viby. Her er hans indspark i debatten om flexboliger.

Tokekristensen Hres

Toke Halskov Kristensen er bosat i Viby på Hindsholm. Foto: Privat

Et flertal i byrådet har for nylig givet grønt lys til anvendelse af en nybygget bolig i Dalby som flexbolig. Situationen minder os om, at det er vigtigt at genoverveje aftaler som denne i tide, så ordningen følger områdets udvikling og i sidste ende ikke skaber præcis det, den skulle modvirke. Nemlig tomme boliger.

Grundlag for tilladelse til flexboligordningen bør revurderes
Hindsholm er et område dækket af mange fine landsbyer med boliger der oser af charme og historie. Tidligere har boligmarkedet her været præget af lange liggetider og store prisafslag, som i sidste ende førte til, at huse stod tomme og forfaldt. Som en løsning på netop den svære udfordring for landbymiljøerne, indførte man for seks år siden et forsøg med flexboliger. Flexboligordningen giver køberen valget til at bruge huset enten som helårsbolig eller fritidsbolig. Ordningen ophæver altså bopælspligten.

Ordningen har været med til at tiltrække købere til området og på den måde sikre liv og vedligehold på Hindsholm. Men den aktuelle sag i Dalby vidner om, at vi hurtigst muligt bør revurdere aftalen.

Flexboligordningen skal anvendes meningsfuldt
Hos Radikale Venstre stemte vi imod flexboligtilladelsen i Dalby. Det gjorde vi, fordi ordningen ikke var rette løsning i sammenhængen. Boligmarkedet på Hindsholm er i udvikling og liggetiderne er markant kortere end før i tidligere. En nybygget og familievenlig bolig som den i Dalby har potentiale til at tiltrække nye engagerede medborgere, der ønsker at bidrage til fællesskabet. Samtidig går byrådet med deres beslutning direkte imod Dalby Lokalråds vurdering. Det undrer os meget, da vi mener, at det er yderst vigtigt at bakke op om de lokale stemmer, for det er jo netop dem, der kender området bedst.

Vi vil gerne være med til at sikre en revidering af ordningen, som følger med områdets udvikling og kommer lokalbefolkningen og sammenholdet i landsbyerne til gode. Flexboligordningen skal afhjælpe affolkning og forfald, ikke skabe fritidshuse, hvor der er i øvrigt er mulighed for fast bosætning og bidrag til det levende landsbymiljø.

Med venlig hilsen

Toke Halskov Kristensen
Viby Bygade, 5370 Mesinge
kandidat for Radikale Venstre