Firenze er Kertemindes foretrukne familierestaurant

0
453

Firenze fik i starten af 2020 et helt nyt look internt i restauranten.  Thomas Helvegs trøje fra tiden i Milan hænger der endnu, ligesom der er kommet ny kunst på væggen. Foto: RMJ

Kertemindes italienske restaurant er drevet af familien Noto, der har rødder til Italien samt indgående kendskab til det ægte italienske køkken. Restaurant Firenze åbnede dørene for gæster for første gang for snart 40 år siden.

(Annoncørbetalt artikel)

Simon og Rossano Noto arbejder side om side i køkkenet på travle dage. Foto: RMJ

I Trollegade ligger Kertemindes ældste restaurant. Med plads til 44 spisende gæster har den en intim og familiær atmosfære. Rossano Noto, der i dag ejer Restaurant Firenze sammen med sønnen Simon Noto, fortæller om sit første møde med Kerteminde:
– Første gang jeg kom til Kerteminde var i vinteren 1981. Her var øde og koldt, men samtidig syntes jeg også, det var en sød lille miniput-by. Kerteminderne lærte med Rossanos ankomst den italienske madkultur at kende, og de har elsket den lige siden.

100 % italiensk ånd
Noto-familien stammer oprindeligt fra Monterappoli, nær storbyen Empoli i landsdelen Toscana, så det var noget af en omvæltning at komme til lille Kerteminde. Men trods kulde og affolkethed valgte Rossano Noto alligevel at slå sig ned i byen, og allerede året efter slog han dørene op til restauranten i Trollegade, som vi elsker og kender så godt.

Nu snart 40 år efter er restauranten Kertemindernes foretrukne, og en af de mest velrenommerede italienske restauranter på Fyn. Det alsidige menukort består af klassiske italienske retter, gode bøffer og udvalgt fisk samt et godt vinkort til.
– Alle kan finde noget de kan lide på vores kort, som selvfølgelig har hovedvægt på det man kalder la cucina toscana, siger Rossano Noto og fortsætter: – De friske råvarer er lokale og mange andre importeres fra Italien. Alle retter er baseret udelukkende på italienske opskrifter, og der er fokus på at fremelske den ægte italienske smag.

Hver måned præsenterer kokken en månedens menu, hvor man så vidt som muligt forsøger at inddrage årstidens grønt, ligesom det er en måde at afvige fra det normale menukort på.

Om menukortet fortæller Simon Noto, at man også har fokus på gastronomien i månedens menuer, hvor der er bredere mulighed for at eksperimentere. – Her forsøger vi at vise, hvad vi kan, ved at lave noget nyt og samtidig udnytte de gode råvarer på bedste vis. Vi har ingen ambition om at blive en gourmaet-restaurant – det er ikke vores stil, og vores mest populære retter er stadig pizza og pasta, som Italien er bedst kendt for.

Generationsskifte på vej
Simon Noto har for tid siden allerede købt halvdelen af Restaurant Firenze, og et generationsskifte er på vej. I løbet af de næste 5-6 år vil Rossano overdrage restauranten helt til sønnens varetægt. Det er han helt tryg ved, eftersom Simon har haft tilknytning til restauranten siden barnsben.

– Kunderne kommer fra hele Fyn, fortæller Simon Noto, der har tænkt sig at køre restauranten videre i samme spor som sin far. – Fidusen er at ændre sig minimalt hen af vejen, for man må heller ikke stå stille, siger han: – Jeg tror ikke, vi ville have det samme klientel, hvis vi havde samme menukort som i 80’erne, smiler han.

I sommermånederne har restauranten også udendørsservering, hvor restaurantens tjenere balancerer hen over Trollegade og over på den lille plads, hvor de spisende gæster sidder under hyggelige parasoller og nyder livet og den gode mad.

– Vi tilbyder det, jeg kalder for bred casual dining, og det vil vi fortsætte med, siger Simon Noto. – Ligesom vi plejer, og med det som folk kender os for. Vi er familievenlige, og vi elsker når der kommer børn, som vi selvfølgelig også har en menu til.

– Vi elsker når her er mange gæster, både med ballade og gang i den, supplerer far Rossano, der har tradition for kun at spille italiensk musik over højtaleranlægget.

Stor efterspørgsel på take away
Sædvanligvis arbejder far og søn side om side i køkkenet, hvor der også laves take away imens bordene serviceres. Og i øjeblikket er det især take away, der er fokus på når kunderne ringer og bestiller, eller bestiller on-line:

– Som situationen er lige nu er det kun take away der ryger over disken, siger Simon Noto, der selvfølgelig glæder sig til at åbne dørene hos Restaurant Firenze på ny når verden kommer tilbage til normalen igen.

Restaurant Firenze
Trollegade 2F, 5300 Kerteminde
Tel: 65 32 33 13
rist-firenze.dk
Facebook
Instagram