Direktøren for Erhverv & Turisme i Kerteminde stopper pludseligt

15
2015

KJ Avis erfarer, at Nils Skeby, der er direktør for Erhverv & Turisme i Kerteminde, stopper senest til sommer.

100822 Etkerteminde Niels 0105 1 (2)

Nils Skeby tiltrådte som direktør for Erhverv og Turisme i Kerteminde 10. august sidste år. Nu erfarer KJ Avis at han stopper. Foto: Arkiv Steffen Stamp

Efter knap halvandet års ansættelse stopper Nils Skeby direktør for Erhverv & Turisme i Kerteminde, erfarer KJ Avis. Forud er gået længere tids kamp fra hans side for at få forventningerne til Erhverv & Turisme i Kerteminde til at stemme overens med de midler, Kerteminde Kommune har bevilget.

Nils Skeby, jeg har hørt, at du stopper som direktør i Erhverv og Turisme i Kerteminde?

– Det har jeg ingen kommentarer til.

Er du blevet fyret?

– Jeg kan afkræfte, at jeg er blevet fyret. Derudover har jeg ingen kommentarer.

KJ Avis lader spørgsmålet om Nils Skebys fremtid gå videre til bestyrelsesformand Peter Zinck.

Har du modtaget en opsigelse fra Nils Skeby?

– Nej, det har jeg ikke.

Har du fyret Nils Skeby som direktør for Erhverv & Turisme i Kerteminde?

– Nej, det har jeg ikke.

Siger du dermed, at Nils Skeby ikke stopper som direktør i Erhverv & Turisme i Kerteminde?

-Nej, det var ikke det, jeg sagde.

Parterne er altså enige om, at Nils Skeby stopper som direktør, men de formelle detaljer er ikke forhandlet på plads. Hvis de når frem til, at Nils Skeby selv har sagt op, vil han i udgangspunktet have løbende måned plus seks måneders opsigelse. Det vil betyde, at han vil fratræde sin stilling per 31. maj næste år.

Nils Skeby har gennem længere tid været utilfreds med, at Kerteminde Kommune på den ene side forventede, at Erhverv & Turisme Kerteminde kunne bidrage til, at kommunen ville få en bedre placering i den årlige erhvervstilfredshedsundersøgelse fra Dansk Industri, mens Kerteminde Byråd på den anden side blev ved med at skære i foreningens budget. Senest slog Nils Skeby en stilling som turisme manager op, som der ikke ville være råd til på sigt, men som skulle aflønnes via egenkapitalen det første år, så det, ifølge ham, var muligt at levere det arbejde, der blev forventet.

Nils Skeby har i sit private virke stiftet en beboerforening i Dalum ved Odense, hvor han bor. Foreningen kritiserer Odense Kommune for at tvinge udvidelsen af Dyrskuepladsen igennem, så den kan huse koncerter med op til 70.000 tilskuere uden at inddrage naboerne i den proces.

KJ Avis erfarer, at bestyrelsen i Erhverv & Turisme i Kerteminde er utilfreds med hans formandskab i den forening, og at det er uenigheden herom, der var den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over for Nils Skeby.

Hverken Peter Zinck eller Nils Skeby ønsker at kommentere på de oplysninger og meddeler begge, at de ikke har yderligere kommentarer.

Nils Skeby tiltrådte sin stilling som direktør i Erhverv & Turisme i Kerteminde i august 2022