Danskerne støtter op om nødstedte dyr i turistattraktioner

0
80

Den Blå Planets indsamling ”Støt dyrene” har indtil nu resulteret i 2.321.600 kroner i støtte. Det svarer til, at hver af akvariets 450 forskellige arter har modtaget 5.159 kroner til madbudgettet. Foto: Den Blå Planet

 

Overalt i Danmark er der i øjeblikket attraktioner, der involverer levende dyr, som er bekymrede for hvorvidt man vil have økonomi til at alle dyr kan overleve corona-krisen, hvor attraktionerne ingen indtægter har

Facebook har i de seneste dage bugnet med opbakning til fx Odense ZOO, Den Blå Planet i København, Fjord&Bælt i Kerteminde og andre turistattraktioner, hvor levende dyr er indtægtskilden, og hvor man stadig ikke kan få lov at åbne op for publikum og for billetindtægter. Faktisk er åbningen nu hensat til fase 3 den 8. juni. Men nu er hjælpen på vej, sat i gang af forskellige private initiativer på Facebook, og hos både Odense ZOO og Den Blå Planet er man blæst bagover af den støtte, der er kommet ind gennem mobile pay:

– WAUW! Vi er simpelthen blæst bagover af den kærlighed og opbakning, vi oplever fra jer. Tusind, tusind tak, lyder det fra Odense ZOO.

Man understreger dog samtidig med, at selvom situationen omkring  økonomien er alvorlig, så er aflivninger af dyr slet ikke på tale.

Anderledes ser det ud hos Københavns Den Blå Planet – Nordeuropas største akvarium. Her står man i en meget alvorlig situation som konsekvens af coronakrisen. Men siden Den Blå Planet søsatte indsamlingen ”Støt dyrene” har 10.278 danskere doneret 2.321.600 kroner på blot fem dage:

– Vi vil gerne sige tusind tak for al den støtte, der er strømmet vores vej. Den Blå Planet har modtaget 2.321.600 kroner fra nær og fjern. Små som store donationer gør en kæmpe forskel i en meget svær tid.

Sådan lyder det fra Jon Diderichsen, administrerende direktør i spidsen for tusindvis af dyr i syv millioner liter vand.

Ligeså har Fjord&Bælt i Kerteminde startet en indsamling hvor man forsøger at opnå status som velgørende organisation, der kan gøre, at institutionen kan få momskompensation.

Ubeskåret støtte til tusindvis af dyr
Indsamlingen går ubeskåret til dyrenes pasning og pleje, f.eks. foder og medicin, som er to af akvariets store budgetposter.

Mange tror, at Den Blå Planet er støttet af det offentlige, men kun 10 procent af udgifterne er dækket af staten. Resten skal akvariet selv skaffe med andre indtægter. Det er særligt svært i en tid, hvor kulturtilbud er lukkede, og turistbranchen er død som en sild.

– Vi har eksempler på børn, som har tømt deres sparegrise, studerende har givet bidrag fra SU’en, og virksomheder, der har støttet os. Vi er meget taknemmelige, men vi er langt fra i mål. Indsamlingen fortsætter derfor året ud. Hver en krone tæller, siger Jon Diderichsen.