Cafe Agnes H har succes med Mad ud ad huset

0
369

Thomas Kurek klar til at levere mad ud ad huset fra Cafe Agnes H. Foto: Stephen Freiheit.

Skal man læne sig tilbage og se på, hvordan tallene langsomt bliver rødere og rødere, eller skal man kaste sig ud i det med nye initiativer. Thomas Kurek og Stephen Freiheit i Cafe Agnes H på Lundgaard valgte det sidste og har stor succes med det.

– Vi oplever stor tilfredsstillelse ved at være first movers. Det giver en gejst og et gå-på-mod, som er meget værd for os. Måske kan det endda være til inspiration for andre, siger Stephen Freiheit, der for tiden tænker på mad hele tiden, som han forklarer det.

Vel er Cafe Agnes H ikke first movers med hensyn til mad ud ad huset, men de to, der i øjeblikket arbejder rigtig mange timer hver uge for at være klar med hundredevis af kuverter i weekend efter weekend, de holder fanen højt med hensyn til eksotisk mad tilberedt med brug af mange lokale og økologiske råvarer, og leveret i bæredygtig emballage.  – God mad som alternativ til grill mad, som Stephen Freiheit siger det.

Inspiration fra hele verden

– Vi tilbyder mad med inspiration fra hele verden. Hver uge har vi en ’Ugens Vegetar Special ’og også en ’Ugens Special’ med kød, fjerkræ eller fisk.

Alt sammen kendetegn, som mange stamkunder i Cafe Agens H vil genkende fra folkekøkkenet, der normalt har åbent fredag og lørdag.

– Vi har da før tænkt tanken om, at det kunne være en idé at tilbyde mad ud ad huset, husker Stephen Freiheit. – Der var bare altid så meget andet at arbejde med. Nu var vi så pludselig i den situation, at vi skulle handle hurtigt, og jeg tror kun, at vi havde en enkelt weekend, hvor der bare var lukket i Cafe Agnes H.

Hele processen med Mad ud ad huset har udviklet sig fra dag 1. Cafe Agnes H holder åbent fredag, lørdag og søndag. Kunderne vælger deres retter på nettet, betalingen sker med Mobil Pay. Kunderne henter maden i caféen. Indgang gennem Anexet og så sker selve udleveringen i den entré, der forbinder Cafe Agnes H med Anexet.

Maden bliver tilberedt indtil sidste sekund, inden den udleveres og Thomas Kurek og Stephen Freiheit gør meget ud af at give udleveringen et pift af den atmosfære, der hører til Café Agnes H.

– Vi hygger med blomster, levende lys og musik, og vi udleverer maden i bæredygtig emballage med alt, hvad der skal til, når man skal have en hyggelig og god middag, fortæller Stephen Freiheit.

– Nogle af de sjove ting, vi oplever, er, at der er positive eksempler på, at folk nytænker måden at være sammen på. Vi havde fx nogle der bestilte mad til seks personer. De fortalte, at det var til en fødselsdag.  De kørte så ud med maden til deres gæster, og middagen spiste de sammen, mens de alle var på Skype.

– Vi oplever en fantastisk opbakning og mange glade kunder, selv om vi selvfølgelig savner samværet i Cafeen.

Holder skindet på næsen

Økonomisk holder vi skindet på næsen, men vi kan slet ikke nå den indtjening, vi ellers ville have haft.  Vi mangler at tjene på drikkevarerne.  En rigtig god ting er, at har fået mulighed for at fastholde nogle af de unge medarbejdere, der normalt hjælper os.

En anden positiv ting for os er, at vi udover stamkunder, der kender os fra Folkekøkkenet, også har mange nye kunder i denne tid. Det er blandt andet en del unge, der har opdaget Cafe Agnes H.