Borgmester: “For meget selvpromovering”

0
1526

Borgmester, Kasper Ejsing Olesen, håber, der kommer mere fokus på det politiske arbejde og mindre fokus på selvpromovering i 2023. Foto: Arkiv Peter Hougesen

Selvpromovering fra udvalgte politiske modstandere, der ikke gavner de enkelte sager, er noget af det, Kasper Ejsing Olesen håber på kan blive minimeret i 2023. I stedet ser han væsentlige politiske opgaver, der skal løses, i året der kommer.

Der venter politikerne i Kerteminde Kommune et udfordrende 2023, hvor mange store politiske opgaver venter. Kasper Ejsing Olesen håber på, der kan komme mere fokus på det reelle politiske arbejde og mindre fokus på selvpromovering blandt medlemmer af byrådet.

“Hvis vi tager en sag, der lige har været med Fjernvarmen. Det er to ting i den. Den ene er omkring Hans Luunbjerg og inhabilitet. Hvis vi lige fjerner det, for det vil jeg ikke gå ind i. Men så er der det andet. Der har vi nogle politikere, der er ude at råbe rigtig meget op og som nærmest står som nogle frihedskæmpere. Hvis de ikke havde råbt op, så havde vi stået akkurat samme sted, som vi gør nu. Den eneste forskel er, nu har Kerteminde Kommunes borgere fået en interesse for fjernvarme. Men vi havde stået akkurat det samme sted, som vi gør nu. Der var jo allerede en sag på vej til Klima,- og Bæredygtighedsudvalget. Så alt det, der er råbt op om, det er kun med til en ting og det er at skabe usikkerhed og utryghed hos nogle borgere, og det synes jeg er ærgerligt. Det er noget, jeg nu har set nogle gange i det nye byråd. Det må være for meget selvpromovering. Og det er sådan set fint nok. Jeg ved også godt, det lever man af som politiker. Jeg synes bare, man lige skal tænke den tanke ”Hvad gavner det her”? først. Gavner det virkelig sagen eller skaber det bare mere uro, hvis jeg går ud og råber det her op?

Jeg har i mange år valgt selv at arbejde internt med den slags ting. Man skal nogle gange tænke over, synes jeg, kommer det her til at skade mere? Det kan godt være man får sit navn frem og så videre, men jeg tror på at sådan noget altid er kortvarigt. Det er noget, der er kommet ind i byrådet. Så jeg kunne godt ønske mig, at man nåede at tænke den tanke om det her reelt flytter noget og om det gavner”, forklarer han.

Beslutningen om, hvorvidt Kerteminde Forsyning skal etablere egen fjernvarmeproduktion, fortsætte med at købe fra Fjernvarme Fyn eller fusionere med Fjernvarme Fyn ventes besluttet i 2023, når der foreligger nogle mere konkrete tal fra både Kerteminde Forsyning og fra Fjernvarme Fyn.

Store opgaver venter

Kasper Ejsing Olesen ser frem mod et 2023 med store politiske opgaver, der skal løses. Samtidig med der igen i år vil være udefrakommende begivenheder, Kerteminde Kommune ikke har indflydelse på, men alligevel kommer til at skulle forholde sig til.

”Hvis du prøver at kigge ind i 2023 – hvordan kommer det år så til at udvikle sig i Kerteminde Kommune”?

“Der er jo klart nogle nationale ting, som vi ikke er herre over. Inflation, renter, Ukraine, elpriser og så videre. Så er der rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Helhedsplan for virksomhederne i forhold til at hjælpe dem med at rekruttere medarbejdere. Så er der for Kertemindes skyld at holde sammen på byrådet. Hvis vi vil, så kan vi godt finde noget at stå sammen om. Det er det, der giver trygheden. Så er der sat nogle ambitiøse ting i gang i forbindelse med Klima. Det er allerede sat i gang her i 2022, som vi skal i mål med”, forudser han

Der er sat gang i byggeplaner i både Langeskov, Marslev, Kerteminde og Munkebo. Der bliver derfor nok at tage fat på, når Kommuneplanen for de enkelte områder, skal erstattes af deciderede lokalplaner.

” I 2023 begynder mange af tingene at stå klar. Vi skal til at snakke planstrategi forlængelse af kommuneplanen. Det bliver pisse spændende. Nu er det sidste erhvervsjord her i Langeskov reserveret, så hvor skal vi have erhvervsjord henne? Vi kommer også til at skulle tale infrastruktur her i Langeskov med alt det, der sker. Marslev – går vi all in der? Så skal vi måske tale daginstitution snakke skole og så videre. Der er så mange spændende og fede ting i gang. Det er jo sådan noget, jeg virkelig synes er spændende: Hvordan kan vi gøre det, sådan det sker i fællesskab? Både som politikere og som borgere”, fortsætter han.

Erfaringerne fra det forgangne år

2022 var i den grad præget af nationale og internationale begivenheder, politikerne i Kerteminde Kommune ikke havde indflydelse på: Coronarestriktioner, Krigen i Ukraine, inflation og stigende priser på mere eller mindre alt. Erfaringerne fra 2022 spiller derfor også ind i det 2023 som Kasper Ejsing Olesen nu ser ind i.

“Det seneste år har også lært mig, at det ikke er alt, vi kan forudsige. Og at vi hver dag derfor skal blive dygtigere i forhold til en hverdag, som kan have ændrede forudsætninger på ingen tid og med baggrund i noget, vi intet har med at gøre. Derfor er det vigtigt, der er en rød tråd i udviklingen, for uden udviklingen står vi med endnu større udfordringer”, uddyber han

Borgmesteren får allerede nu en ny tæt samarbejdspartner. Inger Marie Vynne tiltræder nemlig som nu kommunaldirektør efter Anders Bjældager sagde op.

“Ja – det glæder jeg mig til. Hun virker enormt professionel. Jeg glæder mig til at lære hende at kende. Jeg kommer jo til at bruge mange timer sammen med hende”, slutter han