Bedste hilsner fra Peter

0
771

I husker nok ham her – eller, dvs. I har aldrig set ham før, men I har helt sikkert hørt om manden fra Mexico, der spredte nysgerrighed og glæde i Kerteminde og omegn, lige da Corona-krisen satte ind. Foto: RMJ

Peter Allerup gæster lige nu Kerteminde, hvor han endelig får sat ansigter på de små forretningsdrivende, han valgte at støtte, imens de første Corona-bølger slog højt i foråret. Dengang var han anonym – nu giver han sig til kende.

Kjavis.dk havde i dag aftalt at mødes med Peter Allerup. Da jeg ankommer til caféen, står jeg først og kigger lidt rundt, for jeg ved ikke hvordan manden ser ud. Jeg kigger efter nogen, som sidder for sig selv. Jeg stikker hovedet udenfor, hvor der sidder en mand i sin bedste alder med en vindjakke på. Han har en kop kaffe i den ene hånd, imens han har sin mobil i den anden. Jeg kigger over på ham i forsøget på at afkode hvorvidt han ligner en, der venter på nogen. Han kigger op, og så ned igen. Han er den eneste der sidder alene. Jeg har mit kamera over skulderen, og det bemærker han. Vi fanger hinandens blik og jeg peger diskret på ham. Han nikker. Jeg har fundet Peter Allerup – vores mand i Mexico.

– Det hele startede med en shitstorm på Vaffelhuset, fortæller Peter Allerup over en kop kaffe.
Shitstormen gik på, at Vaffelhuset valgte at fastholde sin sæsonåbning i marts, selvom andre lukkede ned, og det syntes Peter Allerup, bosat i Mexico, ikke Vaffelhuset havde fortjent. – Jeg opdagede det over Facebook, og her besluttede jeg mig for at støtte den lille forretning, som jo tilsyneladende overholdt alle de sikkerhedsregler, de skulle.

Og siden fulgte flere små erhvervsdrivende, hvor Peter Allerup købte både is og brunsviger til plejehjem, flødeboller til folkeskolen, middage hos Café Lulu’s og abonnementer til Kjavis.dk, hvorefter han valgte at putte i alt 43 præmier i en pulje, der blev til en konkurrence, udtrukket på køb af gavekort til Kerteminde Cityforening. Alt sammen noget der vakte stor opsigt i det lille samfund, ja, historien nåede også Berlingske, samtidig med det satte lokal handel på dagsordenen i en tid, hvor mange havde det svært, og ikke vidste hvilken fremtid de kiggede ind i. Og ikke mindst fordi borgmester Kasper Olesen valgte at iføre sig denne flotte mexicanerhat under lodtrækningen af de mange præmier, som han forestod på borgmesterkontoret. For hvem var den danske mand i Mexico, som var så gavmild. Og eksisterede han i virkeligheden?!


Lodtrækningen foregik live på Cityforeningens Facebook-side, så Peter Allerup kunne følge med fra Mexico. Foto: RMJ

Det var mysteriet, der blev forsøgt skabt omkring Peter Allerup, der bl.a. var med til at gøre, at han kastede sin kærlighed og interesse på kerteminderne – for han syntes selv det var sjovt at være med til. Han havde også tidligere doneret forskellige ting til andre danske byer fra sit hjem i Mexico, men kun i Kerteminde blev der et større ståhej over det. Metoden var, at Peter Allerup tog kontakt til de erhvervsdrivende over telefonen, valgte hvad han ville donere og betalte prompte over mobile pay. Og i Kerteminde var man helt med på idéen, trods en lille skepsis i starten omkring det, at opkaldene kom fra Mexico.

– Jeg lovede efterfølgende de forskellige jeg havde været i kontakt med, at jeg ville kigge forbi, næste gang jeg var i Danmark, og det blev så nu, fortæller Peter Allerup, der gennem de sidste fem uger har været hjemsendt fra Mexico af sikkerhedsmæssige årsager af det firma, han arbejder for, grundet Covid-19-situationen i Syd- og Mellemamerika lige nu, hvor smitten spreder sig med lynets hast.

– Jeg har opholdt mig her i Kerteminde de seneste fire dage, men i morgen tager jeg videre til Odense, da der ikke var flere ledige værelser på hotellet, siger han med et smil. Ligeså har han opholdt sig en periode i Svendborg, hvor han tidligere har boet. – Jeg har besøgt Kerteminde før, men for mange år siden, vist nok til en havnefest, husker han.

I dagene, hvor han har opholdt sig i Kerteminde, har han nået at mødes med både Rikke Steffensen, medejer af Café Lulu, Jan Møller fra Vaffelhuset og Jesper Larsen fra Clausens Eftf., og nu også Kjavis.dk. – Jeg mangler nu kun borgmesteren, fortæller han med et smil hen over den dampende kaffe.

Og sådan blev der slået en fin sløjfe på en rigtig fin historie, om en betænksom og gavmild mand, der ønskede at glæde sit hjemland, som han for knap syv år siden forlod, da han fik tilbud om et spændende job i Dubai og sidenhen Mexico.

Mange tak for historierne Peter, og for at få os på andre tanker i en svær tid. Du skal til hver en tid være velkommen i Amandas by.

Læs historierne her:

Mexicanske fætre spreder glæde i Kolding og Kerteminde

Mexicanerne bød på softice til plejecentre

Danskeren i Mexico er tilbage

Gavekortskampagne med medvind fra Mexico

Kertemindes borgmester udpeget til at trække vinderne

Peter Allerup fra Mexico gjorde livet sødere for Kerteminde Kommune