Advokatundersøgelse vurderer, at Luunbjerg ikke er inhabil

14
2648
Foto: Martin D Knudsen

Kerteminde Forsynings bestyrelse besluttede i sidste uge at bestille en advokatundersøgelse. Foto: Martin D Knudsen

I en pressemeddelelse fremlægger Kerteminde Forsyning nu resultatet af advokatundersøgelsen om Hans Luunbjergs habilitet. Der er, ifølge advokatfirmaet, ikke tale om inhabilitet. Advokatfirmaet har vurderet habiliteten ud fra selskabsretlige regler. Læs pressemeddelelsen her:

Meget er blevet skrevet om vores bestyrelsesformand, Hans Luunbjerg, i den senere tid. Der har været spekuleret i mulig inhabilitet, fordi han både sidder i forsyningens bestyrelse og er energiproducent.

Kerteminde Forsyning har bedt advokatfirmaet Horten vurdere spørgsmålet om formandens mulige inhabilitet i forsyningens undersøgelser af egenproduktion af fjernvarme. Og vurderingen fra Horten er klokkeklar: Hans Luunbjerg er ikke og var ikke inhabil.

HORTENS KONKLUSION

Det er vores vurdering, at bestyrelsesformand Hans Luunbjerg ikke er eller var inhabil efter de selskabsretlige regler i forhold til Kerteminde Varmes beslutninger om evt. egenproduktion af fjernvarme eller generelt som bestyrelsesfor[1]mand for koncernen Kerteminde Forsyning.

Kerteminde Forsynings undersøgelser af muligheden for selv at producere fjernvarme skal have positiv økonomi for kunder, for samfundet og for forsyningen. Ellers bliver egenproduktion slet ikke til noget.

Hvis vi går over til selv at lave fjernvarmen, vil vi ikke kunne drive energipriserne opad gennem forsyningens forbrug og dermed skaffe formanden en fordel. Der er heller ikke andre måder, hvorpå projektet ville kunne skaffe formanden en økonomisk fordel.

Vi køber i dag en meget beskeden mængde gas til egne reserve- og spidslastcentraler. De kører, når det er allerkoldest. Vores køb af gas sker på de åbne energibørser eller efter udbud. Det vil vi fortsætte med. Forsyningen er ikke og bliver ikke gas- eller elkunde hos Hans Luunbjerg, som overhovedet ikke sælger til slutkunder.