Genbrugspladsen i Kerteminde åbnede i god ro og orden

0
386

Bo Hvidkær og Martin D. Knudsen stod klar ved genbrugspladsen i Kerteminde da den genåbnede her til formiddag. Foto: RMJ

Der var ingen panik på genbrugspladsen ved Kerteminde her til morgen, hvor man allerede fra kl. 9.00 var begyndt at lukke de første ind

Man havde taget alle forholdsregler for at alt skulle foregå gnidningsfrit ved genåbningen af genbrugspladsen. Foto: RMJ

– Vi har ikke fået holdt så meget weekend, fortæller Bo Hvidkær og Martin D. Knudsen, der weekenden over har været i kontakt med arbejdspladsen og direktør Michael Høj-Larsen om, hvordan åbningen af genbrugspladserne i Kerteminde Kommune skulle foregå.

Hjemmeværnet var her til morgen på plads ved indgangen i gule veste, ligesom man havde sat skilte med varsel om kødannelse op på den befærdede Hindsholmvej. Men der var ingen grund til panik, for på genbrugspladsen var man så klar, som man kunne være:

– Vi aftalte, at da de første begyndte at melde sig ved porten her til morgen ved 9-tiden, så kunne vi ligeså godt lukke dem ind, fortæller Bo Hvidkær, der er driftschef på genbrugspladsen i Kerteminde. – Vi var klar, så hvorfor ikke bare komme i gang!

– Vi har en meget befærdet vej, så for også at undgå en ulykkessituation, så synes vi det var fornuftigt så vidt muligt at ndgå en kødannelse.

Ligeså havde kommunikationsmedarbejder Martin D. Knudsen fået produceret flotte og lettere humoristiske skilte, der skulle lægge den gode stemning samtidig med, at de informerede folk om at holde afstand.

Åbnede før tid
Der havde allerede ved 9.30-tiden været de første 30 kunder på pladsen, som i ro og mag havde afleveret deres affald på en en genbrugsplads, der var i tip-top stand efter at man havde ryddet og plejet weekenden igennem. De fleste containere var tømt så vidt som muligt, så der kunne være plads til helt nyt skrald, ligesom man i dag har vognmanden, der normalt tømmer på pladsen, på stand by i tilfælde af, at enkelte containere skulle få top på.

I Munkebo og Langeskov havde man valgt at bemande portene ved åbningen, og i Munkebo, hvor direktør Michael Høj-Larsen havde taget opstilling, lød beskeden ved 9.30-tiden, at alt var roligt.

– Vi kan tage 35-40 biler af gangen, siger Bo Hvidkær. – Vi har en plads på ca. 10.000 kvm, så det skulle kunne lade sig gøre. Og min største opgave i dag bliver nok at informere folk om at holde afstand, smiler han ved tanken om, at mange, som også kender hinanden, vil dukke op samtidigt.

– Vi vil fortælle dem pænt, at hvis de skal snakke sammen, så må de køre et andet sted hen. Vores princip i dag er lidt modsat Fakta-reklamen: – Det tager kun 5 minutter, og du behøves ikke blive længere, siger han med et smil.

Ingen kø ved Genbrugspladsen i Kerteminde her til morgen, hvor alt forløb stille og roligt. Foto: RMJ

– Folk er fornuftige, og hvis bare de holder afstand, ligesom også vores medarbejdere holder afstand, så skal det hele nok forløbe gnidningsfrit, siger Bo Hvidkær.

På pladsen har man fået sat skilte og sedler op med det efterhånden så velkendte Hold Afstand. Man har også valgt at lade Byttebixen være lukket på endnu ubestemt tid, da man ikke vil være anledning til yderligere smitte på pladsen: – Der er jo ikke så meget plads derinde, og ligeså er det heller ikke så smart at bytte ting lige i øjeblikket, siger Bo Hvidkær.

– Folk skal i dag ud så hurtigt som muligt for ikke at få etableret smittekilder, men vi kan godt forstå, at mange trænger til at komme af med deres affald, slutter Bo Hvidkær.