Vild valgplakat – har du røde ører?

3
1125

Vejdirektoratets regler for ophængning af valgplakater 2021. Grafik: Vejdirektoratet

Lørdag kl. 12.00 kom de første valgplakater op over hele kommunen, og sjældent har man set så mange mennesker i lygtepælene

Den går ikke, Granberg! Minimum højde over fortov og cykelsti er 2 meter og 30 centimeter. Så høj er denne mand i hvert fald ikke! Foto: RMJ

10 forskellige partier, fra venstre mod højre, stiller op i Kerteminde Kommune – i alt 85 kandidater – nærmest alle med hver deres valgplakat. Det bliver til en hel del, og sjældent har man set så massiv en plakatophængning i Kerteminde Kommune. Faktisk så massiv, at der en del steder slet ikke er plads. Sagt på den måde, at hænger plakaten ikke over 2,30 meter i det offentligt rum, ja så hænger den faktisk ulovligt.

      

Valgplakater overalt, og lørdag gik den vilde jagt på lygtepæle. Nogle steder er plakaterne hængt helt forkert op. Især Nordre Ringvej er slem, ligesom de i Kerteminde midtby hænger temmelig lavt. Foto: RMJ

Kjerteminde Avis kontaktede derfor Vejdirektoratet, hvor reglerne kan læses, for at forhøre os om, hvad man egentligt stiller op med de plakater der ikke hænger efter reglerne. Svaret var her, at hænger de på kommunale veje, ja, så er det kommunens pligt at efterse, at tingene er som de skal være. Vi ringede derfor videre til chef for Kultur, Fritid og Faciliteter, Christian Barding, der udtaler:

– Med mindre de bare er gledet ned, og selvfølgelig skal sættes op igen, så vil jeg mene, at hænger de ikke korrekt, så skal de sættes korrekt. Vurderer vi, at man overskrider regulativet, vil jeg i første omgang appellere til, at de pågældende kandidater er opmærksomme på deres skiltning, og sætter dem op efter gældende regler.

Hvad er beskeden til de, der i dag måtte have røde ører?
– Her forventer vi at de får bragt tingene i orden. Er man kommet til at hænge op i uoverensstemmelse med regulativet, og her altså også for lavt, da bør man hurtigst muligt få bragt det i orden.

Kan man eventuelt bruge Tip-appen hvis man ser noget ikke hænger som det skal?
– Det kan man godt. Men jeg tror ikke vi har en kategori man kan taste den ind under.

Næsten alle valgplakater har et navn på den opstillede, og Christian Barding opfordrer til at man kontakter kandidaten, og gør opmærksom på forholdet.
– Ellers vil det være Park og Vej som får bragt tingene i orden, og jeg kan ikke udelukke at det bliver med et administrationsgebyr til de pågældende, bekræfter han.

Ser du nogle vildfarne valgplakater, så send os gerne et billede på info@kjavis.dk

Læs reglerne for opsætning her