– Vi kan jo ikke bare lukke et plejehjem

0
628

Flaget er hejst, og bogstaveligt knokler man i ældreplejen så meget med at passe byens ældre borgere, at medarbejderne også holder fanen højt. Foto: Susanne Krøyer

Medarbejdere fra andre områder i kommunen hjælper med at passe på beboerne på plejehjemmene

Kertemindes sundhedschef Bente Fournaise håber, at statsministeren og regeringen igen vil sørge for Coronahjælp til kommunerne. Foto: Arkiv

Ikke uventet har Corona også ramt det kommunale plejeområde. Mange medarbejdere er syge eller hjemme, fordi de er nære kontakter til f.eks. børn, der er for små til at blive overladt til sig selv.

Det har selvfølgelig givet udfordringer. Man kan måske lukke en børnehave. Men et plejehjem er altså bare åbent 24-7 hele året rundt.
-Men en ting ligger fast. Vi skal sørge for, at vores ældre og sårbare borgere bliver passet, som de plejer. Jeg tror ikke, at beboerne på vores plejehjem egentlig mærker nogen forskel. Til gengæld er der så andre ting, hvor vi må sænke standarden, f.eks. rengøringen, fortæller chefen for sundhedsområdet, Bente Fournaise.

De medarbejdere, der ikke er syge, må i stedet tage ekstra vagter. Man prøver også at finde vikarer, men bureauerne er også spændt hårdt for.
-Men vi er så privilegerede, at vi har en stabil gruppe af vikarer og afløsere. Vores egne medarbejdere er fantastiske, men vi oplever også, at medarbejdere fra andre områder stiller sig til rådighed med at tage nattevagter. Især hen over julen og helligdagene var der mange, der stillede op. Og det er jo fantastisk, at vi har en organisation, hvor man går ind og hjælper, hvis der er brug for det, siger Bente Fournaise

Det meget ekstra arbejde kommer jo til at koste kommunekassen, men hun håber, at man igen får Coronahjælp fra staten.

I øjeblikket er der ingen syge beboere, men for ikke så længe havde man pludselig et smitteudbrud, hvor fem beboere var blevet smittet. Men det er overstået, og lige nu er der ingen Coronasmittede beboere.

I forhold til de pårørende er der også stor forståelse for situationen.
– Vi har en god dialog, så alt i alt og på trods af problemerne, holder vi fanen højt, siger Bente Fournaise. Hvis situationen eskalerer, og man reelt kommer til at mangle personale, har man muligheden for at gå ned på weekendbemanding.