Vi bøjer os i støvet, Kerteminde Håndboldklub

0
2212
Foto: Peter Hougesen

Rasmus Nissen blev endnu engang KHs topscorer. Her scorer han med et lob. Foto: Peter Hougesen

Det er efterhånden svært at finde ord, der kan beskrive, den historie KH er i gang med at skrive i denne sæson. I går blev der skrevet endnu et kapitel i fortællingen om det, der bliver en historisk sæson. En fortælling om sammenhold, spillere, der normalt er tredje eller fjerdevalg, der bare byder ind, når der er behov for det og en målmand, der spiller på sit helt eget niveau.

Det så på forhånd ud til at blive alt andet end en let opgave for KH i går. Modstanderne fra Aarup havde slået topholdet fra SUS Nyborg og spillet uafgjort mod Søndersø. Som om det ikke var nok, flaskede de øvrige resultater sig også sådan, Aarup skulle vinde over Kerteminde, for at være sikre på overlevelse i 3. division. KH var på forhånd svækket. Forsvarsgeneralen, Claus Baslund og den stærke stregspiller Anders Skov, var ikke med på holdkortet. I stedet havde træner, Rasmus Bøye hevet rutinerede Teis Løgstrup Bro og stregspiller Mikkel Bender op på førsteholdet. Det skulle senere vise sig at være to særdeles kloge beslutninger.

Kampen begyndte decideret rodet for Kerteminde. Misforståelser og tekniske fejl i begyndelsen af opgøret, gav Aarup masser af muligheder for at komme på tavlen. Et straffekast og en hårdt dømt to minutters udvisning til Mikkel Schmidt-Nielsen bragte Aarup foran 0-1. En svag KH afslutning og et Aarup overtalsspil senere bragte udeholdet på 0-2. Alt kørte på skinner for Aarup lige indtil da. Lige netop der var det nemlig som om begge Kertemindes keepere tænkte ”Nej fandme nej”. Andreas Andersen blev skiftet ind til det næste Aarup straffekast og reddede det. Scoringer fra Tobias Sivert og Ramus Nissen bragte balance i regnskabet, inden det, der blev et mareridt for Aarups skytter. Først præsterede Christian Lynggaard nemlig en dobbeltredning. Derefter bragte Jonas Fladegaard KH på 3-2 inden Lynggaard igen fik pillet pynten af Aarups skytter. Ved det næste Aarup straffekast kom Andreas Andersen ind igen. Endnu engang pillede han skuddet, men redningen røg lige ud i labberne på skytten igen. Men det var jo ikke mere vanskeligt end at Andreas Andersen også bare reddede det næste skud. Dermed havde de to KH keepere præsteret fem redninger på 100% chancer fra Aarups skytter indenfor to minutter. Hvis Aarups skytter bøvlede lidt med selvtilliden efter det, så var der ikke noget at sige til det.

Klasseforskellen blev tydelig

Fra da af begyndte klasseforskellen på de to hold at vise sig. Selvom Aarup fulgte med til 6-6 og selvom Teis Løgstrup Bro havde fået en to minutters udvisning, så var det tydeligt, den rutinerede forsvarsspecialist, der var indlemmet i truppen i andres fravær, i den grad var en gevinst for Kerteminde. Teis Løgstrup Bro dirigerede nemlig forsvaret foran Christian Lynggaards mål til noget nær perfektion. Det kan godt være, det ikke går lige så hurtigt, som det gjorde engang, men håndboldforståelsen og lederskabet er der intet at udsætte på og begge dele var guld værd for KH i går.

I den modsatte ende af banen viste Rasmus Nissen, hvorfor han er topscorer for Kerteminde. Han gør det sjældent sværere, end det behøver at være. Han scorer bare, Længere er den for så vidt ikke. Da Andre Hansen samtidig stemplede ind og gav prøver på sit enorme skudrepertoire, betød det KH trak stille og roligt fra. Ja mere stille og roligt var det så heller ikke. Kerteminde gik nemlig fra 9-7 til 14-8 i løbet af den resterende del af første halvleg. Til gengæld fik Aarup også en to minutters udvisning lige inden pausen. Dermed gik hjemmeholdet til pause foran med seks mål og en mand i overtal i næsten de første to minutter af anden halvleg. Christian Lynggaard i Kertemindes mål havde på sin egen stilfærdige facon alligevel formået at møge sig op på 10 redninger i første halvleg. Hvis Christian Lynggaard ikke havde været Christian Lynggaard, så havde Aarups målmand Jonas Kristensen formentlig været første halvlegs bedste mand. Men nu er Christian Lynggaard nu engang Christian Lynggaard og så må Jonas Kristensen i stedet forsøge at tage ved lære.

Foran med seks mål og næsten to minutter i overtal, var det svært at se, Kerteminde skulle komme i problemer. Alligevel fik holdet den værst tænkelige start på anden halvleg. To scoringer fra Aarup undertal bragte dem på 14-10 og pludselig var forspringet ikke længere så komfortabelt. Alex Jørgensen fik dog sat en prop i hullet og scoret til 15-10. Fra da af udspillede Kerteminde ganske enkelt Aarup.

Aarup blev udspillet

Fanden, hans fætter eller bare en han kender, tog nemlig ved Rasmus Nissen lige netop her. Kertemindes topscorer, der har spillet i netop Aarup, var i de efterfølgende minutter i en klasse for sig selv. Anført af ham, Mikkel Bender – ja og naturligvis Christian Lynggaard i Kertemindes mål, bragte hjemmeholdet sig derfor foran 22-12. Selv en relativ trofast tilskuer, der har set KH have udfald sæsonen igennem, havde på det her tidspunkt svært ved at se, hvordan det skulle ende med andet end en sejr til Kerteminde.

Tingene kan hurtigt ændre sig i håndbold. Ved stillingen 23-14 til Kerteminde fandt Aarup ud af det. En afslutning mod Christian Lynggaards mål, endte, naturligvis, med en redning. Riposten fra den redning endte lige i Jacob Fladegaard gyldne venstre hånd. Bolden blev derefter smidt 25 meter fremad og lå perfekt for den fremadstormende Tobias Sivert, der scorede sikkert. Der gik vel 5 sekunder fra Aarups skud på mål til Tobias Sivert i stedet bragte KH på 24-14.

Fra da af kneb det lidt med koncentrationen, da kampen jo reelt var afgjort. Andreas Andersen blev skiftet ind, men fik meget lidt hjælp af sit forsvar og var ved flere lejligheder decideret uheldig, da skud han havde hånden på alligevel gik ind. Selvom Aarup fik lov til at komme på minus fem, så var der aldrig tvivl om kampens udfald. Andre Hansen tyrede tre yderligere mål i kassen mod slutningen af opgøret og man kan kun håbe, han selv bliver bevidst om, han har et af 3. divisions bedste skud. Han satte kampens sidste scoring ind til 30-25 inden Andreas Andersen fik reddet Aarups sidste forsøg. Således endte det 30-25 til KH, der dermed holder liv i håbet om førstepladsen i 3. division og dermed direkte oprykning til 2. division.

Kollektivet sejrede og håbet lever

Kampen i går er en hyldest til Kerteminde Håndboldklub fremfor enkelte personer. Teis Løgstrup Bro og Mikkel Bender stemplede ind, da der var allermest brug for det. Det er ikke Christian Lynggaard eller Jacob Fladeggard, der er skyld i holdets succes i denne sæson. Det er kollektivet. Det er der mange klubber rundt omkring i landet, der vil være misundelige over.

Med sejren er KH fortsat placeret som nummer to i 3. division med samme antal point som SUS Nyborg. Dermed bliver det hele afgjort i sidste spillerunde. SUS Nyborg tager hjemme imod Rødekro på lørdag 1. april. Vinder SUS Nyborg det opgør, så er resultatet af Kertemindes udekamp mod Stjernen dagen efter, bedøvende ligegyldigt. SUS Nyborg er nemlig bedre end KH indbyrdes og dermed er det dem, der rykker direkte op i tilfælde af pointlighed mellem KH og SUS Nyborg. Hvis SUS Nyborg derimod smider bare et point, så kan Kerteminde selv afgøre, om det skal blive til direkte oprykning, når holdet søndag 2. april kl. 16:00 spiller ude mod Stjernen. KH kender altså udfaldet af SUS Nyborgs kamp mod Rødekro inden holdet selv spiller sidste kamp. Hvis det ikke bliver til en førsteplads og dermed direkte oprykning, så skal Kerteminde i første omgang spille to kampe mod nummer to i 3. divisions pulje tre (det ser lige nu ud til at blive Viby). Den samlede vinder af de to opgør, skal derefter møde nummer 10 i 2. division (det ser lige nu ud til at blive Favrskov). Den samlede vinder af de to opgør spiller i 2. division i næste sæson.

Grafik: DHF