Udendørs foreningsaktiviteter uden kropskontakt er nu tilladt

0
284

Endelig er der godt nyt til foreningsfolk der nu kan dyrke foreningsaktiviteter udendørs

Udendørs foreningsaktiviteter stod til at kunne åbne lige efter påske, men blev hurtigt trukket tilbage igen. Men i går var der endelig godt nyt til foreningslivet, da sundhedsmyndighederne gav grønt lys for at man kan starte op på udendørsaktiviteter, hvis man vel at mærke holder afstand og overholder enkle regler og krav. Der er de sædvanlige regler som vi efterhånden kender så godt som fx hold 2 meters afstand, nys i albuen, ikke flere end ti samlet og hold dig hjemme hvis du føler dig syg.

Tilføjelse til reglerne når man skal mødes i udendørs foreningsregi er, at hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketsjer eller golfkøller), anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.

Glæde i lokalt træningscenter i Viby
Hos Smedjen Gym, et lille foreningsdrevet træningscenter i Viby på Hindsholm jubler man. Imens corona-krisen har stået på har man nemlig arbejdet på en udendørs træningsbane, der nu er klar til brug. I mellemtiden har man brugt Facebook til at holde sig i gang med forskellige øvelser medlemmerne har lagt op til hinanden, ligesom træningsprogrammer og øvelser er blevet indtalt og brugt for at holde sig i gang.

– Det er rigtig dejligt at vi nu kan komme i gang med at træne igen, også selvom det kun bliver udenfor. Men vejret er med os, og så bliver der rig lejlighed til at prøve de nye udendørs faciliteter af, siger Mariette Boogmans og Camilla Schjerning, der bl.a. står bag træningsholdet Ladies Night.

Smedjen Gym i Viby har siden sidst i marts forberedt et udendørs træningsområde. Foto: Niels Ziethen

Klubhuse og fælles omklædnings- og badefaciliteter vil stadig ikke være tilgængelige. Det anbefales også, at man mødes i mindre grupper end ti.

Det anbefales også at man hænger Sundhedsstyrelsens plakat om forholdsregler op. Grafik: Sundhedsstyrelsen