Strenge krav for legeaftaler frafalder

0
113

Børn må nu igen lege ligeså meget, som de vil med deres venner. Foto: Emil Andresen

Nye og opblødte retningslinjer for legende børn

Noget af det mest unaturlige i verden er at sige til børn, at de ikke må lege med hinanden. At begrænse børn i deres leg – hvem har nogensinde hørt noget så upædagogisk? Men sådan har det altså været siden Sundhedsstyrelsen den 20. marts gik ud med anbefalinger, der sagde, at børn skulle lege med så få andre som muligt – helst kun én eller to venner ad gangen. De skulle lege så kort tid som muligt og lege med de samme, så børnene ikke skiftede legekammerater hver dag. Ligeså er børnehaver landet over delt op af afspærringer og indhegninger der skal forhindre børn i at lege som de plejer – på kryds og tværs af hinanden.

Men alt det kan være slut nu. Sundhedsstyrelsen meldte nemlig i går eftermiddags sådan her ud:

– Vi har valgt at gå væk fra de her strenge krav til, hvem man må lege med, og hvor mange man vil lege med, og at man heller ikke må have soveaftaler. Det sagde Maria Koch Aabel, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen og fortsætter:

– Du må godt lege med lidt flere venner ad gangen, og du må også godt lave en soveaftale. Man skal stadig helst lege udenfor, men man også gerne gøre det indenfor, hvis man for eksempel skal spille computer. Men så arranger det lige sådan, at I bruger hver jeres tastatur eller mus, siger Maria Koch Aabel.

– Børn må gøre det, de plejer at gøre med deres venner: Lege lige så meget, som de vil. Stadig helst udenfor, bare husk håndvasken og noget afstand stadigvæk.