Sport og socialt liv på Sølykke Golf

0
205

Golf byder på frisk luft, hyggeligt samvær, god motion, og med et enestående handikapsystem kan alle – uanset spillestyrke, køn og alder – dyste mod hinanden på lige fod. Sølykke Golf tilbyder det hele og sætter gerne begyndere i gang.

(Annoncørbetalt indhold)

 

Naturen er skøn på Vesterskovvej 1 i Rønninge. Der er skov, søer, fugle og dyr, og det hele kan nydes på Sølykke Golf, der vrimler med spillere, som hygger sig, mens de konkurrerer i at få de små hvide bolde til at makke ret. Ikke mindst et stort antal lokale beboere, for hvem det er herligt på et hvilket som helst tidspunkt af dagen at kunne dyrke en sport, der ikke kræver, at man er et stort antal mennesker til et hold, og som man ikke mister glæden ved, så længe man kan gå og tænke. Ideelt for mindre samfund.

Fra ide til DGU-bane

Ideen til banen fik Martin Ludvigsen i 2007, hvor han solgte sin kvægbesætning og gav sig til at anlægge en golfbane i samarbejde med sin far og vennen, konsulent i Dansk Golf Union, Allan Brandt.

 

Martin Ludvigsen

Efter nogle år var der ni huller, som snoede sig mellem krat, tre søer og et vandløb med bunkers som ekstra forhindringer. I 2013 oplevede man for første gang, at en spiller oplevede det ultimative svineheld, et hole-in-one, og 15. juni 2015 var banen udviklet så meget, at Sølykke kunne optages i Dansk Golf Union og blev indviet med smørrebrødssnitter og champagne. Allan Brandt fik æren af at slå det første officielle slag.

 

Allan Brandt slog første slag.

Året efter havde banen bredt sig til den anden side af Vesterskovvej, hvor der var anlagt en driving range, hvor man kan træne sine slag og varme op, før man skal slå ud på selve banen. Denne gang slog Kerteminderevyens direktør, Mads Nørby, det første forrygende slag, mens borgmester Hans Luunbjerg slog SIT første golfslag med de problemer, sådan et giver.

 

Mads Nørby indviede driving range

Siden er banen hele tiden blevet udviklet. Hulforløbet er blevet logisk med vand mere eller mindre i spil på seks af de ni huller i form af tre søer og et vandløb. Små bakker på fairway skal indkalkuleres, når man planlægger sit slag, og ingen skal tro, at fordi det er en bane med ni huller på 1626 m, er det også en let bane. Syv af hullerne er par-3, dvs. at den forventede score for en god spiller er tre slag, og de to resterende par-4. Andet hul på 212 m er blandt Danmarks længste par-3-huller.

Så langt skal ikke alle slå. Mænd og kvinder, unge og gamle samt fysiske pragteksemplarer og personer i dårligere form eller evt. med handikap har meget forskellige forudsætninger, og derfor er der på alle huller to tee’s, dvs. udslagssteder. På hul 2 ligger det alternative teested på 161 m, og på banens korteste hul er der kun 111 m fra tee til green, hvor flaget befinder sig.

Handikapsystemet

Golfspillet har formentlig det bedste og mest retfærdige handikapsystem af alle sportsgrene. Det betyder, at gælder det ikke om at kåre den bedste, men den bedste i forhold til aktuel spillestyrke, får spillerne tildelt et antal ekstra slag. Hvor mange afhænger af tidligere resultater, så man bliver reguleret op og ned efter sin indsats. På den måde kan alle spille mod hinanden under forhold, hvor den, der på dagen spiller bedst i forhold til sit handikap, vinder. Endnu en faktor, der gør spillet super-socialt.

 

Sølykke Golf

Mens en del golfbaner ikke bliver slidt alt for meget, er der ved godt vejr stor søgning på Sølykke Golf. Såvel af de lokale som af spillere fra resten af Fyn og sågar mange, der drejer fra motorvejen for at prøve banen, hvis ry om større kvalitet af fairways og greens hastigt breder sig, før de fortsætter.

Under coronakrisen har det virkelig vist sig, hvor fantastisk golf egentlig er. Man har kunnet spille, mens man holdt den nødvendige afstand. Så måtte man finde sig i, at det hyggelige klubhus og bordene uden for det, har været utilgængelige – men man har kunnet spille.

 

Hygge i klubhuset

26. april skulle have været Golfens Dag, hvor et femcifret antal nysgerrige hvert år gæster de danske golfbaner, og flere tusinde normalt melder sig ind. Den er aflyst i år, men vil nogen vide mere om golf eller forsøge sig, kan de starte med at ringe til Martin Ludvigsen på 26203716 og aftale et møde på banen.

… men man skal være klar over faren. Golf smitter endnu værre end coronavirus, og mens der formentlig bliver fundet en vaccine mod corona, er der stadig ikke fundet en, der virker mod golf … og det er der jo heller ikke brug for.


Sølykke Golf

Vesterskavvej 1, Rønninge, Langeskov
Kontakt: Martin Ludvigsen 26203716

soelykkegolf.dk
Facebook