Skolerne er i fuld gang med at forberede skolestart den 15. april for de mindste

0
177

Annemette Haahr Winther, Chef for Unge og Skole, afventer de endelige retningslinier fra Sundhedsstyrelsen, så skolevæsenet ved helt præcist, hvad man skal rette sig efter. (privatfoto).

På tirsdag den 14. april genoptager medarbejderne på kommunens skoler arbejde ved at møde op på skolen. De har været på arbejde i hele perioden, hvor skolerne har været lukket. Primært ved at arrangere fjernundervisning.

– På tirsdag skal skolerne tage stilling til, hvordan de vil tage imod eleverne igen. Det er de yngste skoletrin, der er tale om, siger chef for Unge og Skole Annemette Winther.

– Samtidig er vi i fuld gang med at få fuldstændig styr på de retningslinjer som Sundhedsstyrelsen fastlægger med hensyn til forhold som hygiejne, afstand og også en almindelig sundhedsmæssig forsvarlig opførsel i relation til smittefaren ved Covid 19.

Vi mangler endnu de præcise retningslinjer, som vi skal følge, men det kommer blandt andet til at handle om rengøring, inden eleverne møder op, og om rengøringen fra skoledag til skoledag.

– Genoptagelsen af skolearbejdet er en svær opgave, men det er en opgave, der skal løses, og det bliver den også, konstaterer Annemette Haarh Winther.

Chefen for Unge og Skole understreger, at elever og medarbejdere, der bor sammen med personer i  risikogruppen for Covid 19, ikke skal møde op på skolerne. Hvis en elev eller en medarbejder føler sig syg, skal han eller hun heller ikke møde op på skolen. Bliver man syg i løbet af skoledagen bliver man sendt hjem.