Sanne og Erik mødte hinanden på Restaurant Havnen – nu har de overtaget stedet

0
627

Sanne har prøvet det før. Hun har tidligere været forpagter af Havnen. For Erik er det helt nyt. Han har sagt sit job op efter 32 år i transportbranchen. Nu skal de sammen drive byens ikoniske værtshus

Sanne Og Erik Fonnensbæk Nielsen Restaurant Havnen 1

Fra den første april er det Sanne og Erik Fonnensbæk Nielsen, du møder i baren på Havnen. Foto: Michael Rathje 

De mødtes i sin tid på Havnen. Hun var dengang forpagter. Han var gæst. Og sød musik opstod hen over bardisken. De fik børn og blev gift. Men en hverdag med to små børn, og alene som forpagter af Havnen, blev for meget for Sanne, og hun forlod Havnen. Nu er Sanne og Erik Fonnensbæk Nielsen tilbage på Havnen. Sammen overtager de driften af Havnen fra den 1. april.

– Jeg har lige sagt mit job op i dag, nu skal jeg arbejde fuldtids her, fortæller en glad Erik.

De to forklarer i munden på hinanden, at stedet er en beværtning fra 1879, en restaurant med lette retter – som deres berømte klassiske stjerneskud -, en gårdhave med musik og et brunt værtshus, sådan som folk gerne vil have det, og hvor der må ryges.

Erik og Sanne er ikke uddannet inden for restaurationsbranchen, men de elsker begge at lave mad. De havde længe, nu hvor børnene var blevet store, leget med tanken om at åbne et spisested i Kerteminde.

– Da Havnens tidligere forpagter meddelte, han ville stoppe, ringede ejeren til os med det samme og spurgte, om vi var klar igen. Det skulle vi lige snakke rigtig godt igennem. Men nu er vi superklar, og vi glæder os til at åbne den 1. april, fortæller Sanne.

Sanne Og Erik Fonnensbæk Nielsen Restaurant Havnen

Døren til herretoilettet blændes af, og toilettet får indgang fra gården, sådan som det altid har været for damerne. Foto: Michael Rathje 

Ligestilling på toiletterne

Først skal Havnen dog shines op. Der kommer ikke til at ske de helt store ændringer. Nye møbler og tæpper og bedre udsugning, men Havnen forbliver det værtshus, man kender.

Dog bliver døren til herretoilettet blændet af, og der indføres ligestilling for de tissetrængende gæster. Indtil nu har damerne skullet ud i gården for at komme ind på dametoilettet, mens herrerne kunne gå på toilettet direkte fra baren. Men nu skal herrerne også først ud i gården, for at benytte toilettet.

Menukortet bliver der heller ikke ændret så meget på.

– Vi forsætter med det lette køkken med smørrebrød og stjerneskud. Så har vi jo tirsdagsmad, som er varm mad hver tirsdag. Dagens ret til 99. Det fortsætter vi med, så snart vi er gået i gang, siger Erik.

– Og så i løbet af sommeren vil vi også lave noget med, sådan en torsdag aften, hvor man kan komme ned og få grillpølser i gårdhaven, supplerer Sanne.

Det er også muligt at booke lokaler på Havnen til for eksempel påskefrokoster. Erik og Sanne fortæller begejstret, at de allerede inden, de for alvor er gået i gang, har fået den første bookning.

– Der er nogen, der allerede har ringet til os og booket brunch til en 30-års fødselsdag i april. Det er vi jo superglade for, at folk sådan bakker op om stedet. Det er jo fantastisk, siger Sanne med et stort smil.

Når parret overtager forpagtningen af Restaurant Havnen, bliver der holdt en stor åbningsfest den 5. april.

– Det er en helt ny verden. Jeg har kun været på den ene side af baren. Men vi er et godt team, slutter Erik, mens Sanne får det sidste ord: – Vi glæder os til at arbejde sammen. Vi tør godt springe ud i det.