Så lykkedes det!

1
698

Birkende Forsamlingshus har nu økonomien – og tiden – til at få nye toiletter. Foto: Arkiv

Birkende Forsamlingshus har nu samlet økonomi sammen – dels via fonde og rentefrit lån fra Kerteminde Kommune, så en meget tiltrængt ombygning af toiletterne kan komme i gang.

– Nu kan vi komme i gang med etablering af handicaptoilet, renovering af eksisterende toiletter og entre, fortæller formand for Birkende Forsamlingshus Helen Folleraas.

– Det er så godt – jublen vil næsten ingen ende tage.

– Projektet har været længe undervejs, men når det ender godt, så har vi næsten glemt alt besværet, fortsætter hun.

Birkende Forsamlingshus har nu samlet økonomi sammen – dels via fonde og rentefrit lån fra Kerteminde Kommune, så en meget tiltrængt ombygning af toiletterne kan komme i gang.

Vanførefonden, Veluxfonden og Marianne og Peter Hermansens fond har givet tilsagn om fondsmidler. Jacob Knudsen, Mogens Knudsen A/S har lavet tegninger, beregninger og konsulentbistand i forbindelse med forberedelserne til byggeriet.
– Det er alt sammen modtaget med stor tak og vi er rigtig glade for al den støtte vi har fået. Mogens Knudsen A/S skal stå for alt murerarbejdet og det bestyrelsen og de frivillige ikke selv kan lave.

Det har været et stort ønske i længere tid at få etableret et handicaptoilet, da man i forsamlingshuset gentagne gange har set og ofte har hørt, at der er gangbesværede gæster og kørestolsbrugere, der ikke kommer i forsamlingshuset, da de ved, at de f.eks. ikke kan komme på toilet.  – Det er slut nu. Den 10. februar går vi for alvor i gang med ombygningen.

Målstregen anes
– Det er så dejligt, at vi er kommet i mål nu, hvor huset alligevel er lukket ned på grund af Corona. Vi undgår at sige nej til udlejninger og vores egne fællesspisninger og bankospil kan alligevel ikke gennemføres, så økonomisk set er dette et godt tidspunkt, mener Helen Folleraas.

– Vi har aftale med dygtige frivillige folk, der sammen med bestyrelsen påtager sig en stor del af arbejdet – såsom nedbrydning, tømrerarbejde og malerarbejde. Det er af stor betydning, at der er frivillige, der vil arbejde til gavn for forsamlingshuset.

I nedlukningen i efteråret 2020, og her de første to måneder af 2021 har man fra forsamlingshuset lavet et par Take Away menuer – blot for at få lidt penge i kassen.
– Senest har vi prøvet med Tur-mad søndag den 17. januar og den 31. januar. Det var også en stor succes, hvor mange borgere benyttede det gode vejr til en gåtur på de lokale stier og hvor de så kom forbi forsamlingshuset og fik den værste sult stillet. Vi er glade for opbakningen og rigtig glade for sponsoraterne dels fra Åsum Vognmandsforretning ved Mogens Schack og SuperBrugsen, Langeskov.

– Nu ser vi hen til, at vi med nye lokaliteter i huset kan byde velkommen til lejere af huset og velkommen til vores bankospil og fællesspisninger igen. Vi savner rigtig meget det sociale samvær.

– Når dette er sagt, er vi glade for, at Birkende Forsamlingshus med deres ansøgning om rentefrit lån ved Kerteminde Kommune har være medvirkende til, at det bliver lettere i fremtiden for de ni forsamlingshuse i Kerteminde Kommune at søge om lån ved kommunen, da der nu bliver sat et beløb af på budgettet hvert år, som forsamlingshuse kan søge til renoveringer. Dette har der ikke været i en lang årrække, og derfor har vores ansøgning også trukket i langdrag. Men vi kom i mål, og det er det aller vigtigste, slutter Helen Folleraas.