Se video: Så kom Vera II omsider fri efter en uge på grund ved sydstranden

0
933

Vagtskib, der i en uge har stået på grund ved indsejlingen til Kerteminde Havn, blev i tæt tåge trukket fri i formiddags, men ikke uden problemer undervejs

20240111 105131

Vagtskibet lå skævt i vandet, da det efter at være blevet trukket nogle meter fri gik på grund igen på anden revle, men der er umiddelbart ikke noget, der tyder på, at hun tager vand ind, eller at ballast har forskubbet sig. Vera II bugseres nu til Svendborg for at blive efterset på værft. Foto: Susanne Jølck

Kort før klokken 11 lykkedes det omsider at få trukket vagtskibet Vera II, der i en uge har stået på grund ved Kerteminde Sydstrand, fri, men det var ikke uden forhindringer undervejs.

Tågen ligger tæt over Storebælt, så sigtbarheden var lav, men ved hjælp af en kraftig slæbewire og højvande fik slæbebåden Goliath Vig bragt fartøjet flot. Efter blot få meter gik skibet på grund igen på anden revle, men grundstødningen var dog ikke værre end, at slæbebåden efter nogle minutter langsomt fik trukket Vera II så langt ud, at hun igen fik vand under kølen. Og derefter gik det hurtigere, så både Goliath Vig og vagtskibet forsvandt ud i tågen.

Vagtskibet lå skævt, da det stødte på anden revle, men der er umiddelbart ikke noget, der tyder på, at det tager vand ind, eller at ballast har forskubbet sig. Vera II bugseres nu til Svendborg, hvor skibet for en sikkerheds skyld skal på værft og gennemgås for eventuelle skader.

Vera II grundstødte i kraftig blæst natten til torsdag i sidste uge, og flere bjærgningsforsøg – det seneste i går, da Goliath Vig ankom fra Thyborøn – har hidtil været forgæves, men nu er vagtskibet altså flydende igen.