Politisk bagland i S forholder sig tavst om ultimatum fra SF

3
975

Hverken borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) eller den socialdemokratiske vælgerforeningsformand har ønsket at udtale sig i sagen om Alex Haurand (SF) og Kristian Hald (S). Socialdemokraterne holder gruppemøde på mandag

Img 5024

Efter det seneste byrådsmøde blev fronterne mellem SF’s Alex Haurand (billedet) og Socialdemokratiets Kristian Hald trukket så hårdt op, at Haurand efterfølgende truede med at trække støtten til socialdemokraterne. Foto: KJ Avis 

KJ Avis har – efter nyheden om, at byrådsmedlem Alex Haurand (SF) som følge af sammenstød med Kristian Hald (S) har truet med at trække støtten til Socialdemokratiet efter næste valg – forsøgt at få kommentarer fra både borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) og det politiske bagland i begge partier.

Ingen har imidlertid været ivrige efter at udtale sig i sagen.

Kasper Ejsing Olesen, hvad er din kommentar til Alex Haurands trussel om at trække støtten til Socialdemokratiet, hvis ikke I gør noget ved Kristian Hald?

– Jeg har ingen kommentar. Jeg har ikke talt med Alex Haurand, og hvad Sebastian Nielsen informerer mig om på et gruppemøde, refererer jeg ikke til nogen udenforstående, uden at resten af gruppen er indforstået med det. Og jeg synes i øvrigt, at det er forkert, at andre gør det, siger han.

Så lad mig spørge på en anden måde. Skal der ske ændringer i den socialdemokratiske gruppe i Kerteminde Byråd?

– Ikke det jeg ved af. Men vi har gruppemøde på mandag, siger Kasper Ejsing Olesen.

– Fint samarbejde med Alex

KJ Avis har spurgt Michael Gammelgaard, der er socialdemokraternes vælgerforeningsformand i Kerteminde Kommune, om hans holdning til Alex Haurands udmelding.

– Jeg har ingen kommentarer. Vi tager den slags drøftelser internt. Jeg har et fint samarbejde med Alex og talte med ham så sent som i går (i onsdags, red.), siger Michael Gammelgaard.

Men du kan vel sige, om det er et byrådsmedlem fra et andet parti, der skal diktere, hvem I opstiller i Socialdemokratiet?

– Du har det der på tredie hånd, så jeg har ingen kommentarer.

Socialdemokratiets kredsformand i Nyborgkredsen, der også dækker Kerteminde Kommune, Janni Møller Sørensen, har heller ingen kommentarer til sagen.

– Kredsen beskæftiger sig med valg til regionsråd, Folketinget og EU-Parlamentet, så jeg er ikke berettiget til at udtale mig om kommunalpolitik, siger hun.

Vigtigt med god tone i byrådet

SF’s vælgerforeningsformand Kim Jørstad siger, at han ikke kender til den aktuelle hændelse, der har ført til Alex Haurands ultimatum til Socialdemokratiet.

– Jeg tænker umiddelbart, at det er et byrådsanliggende, så det må jeg tale med Alex om, men generelt kan jeg sige, at det er vigtigt med en god tone og et godt miljø i byrådet.

Hvad mener du om, at Alex Haurand truer med at trække støtten til socialdemokraterne. Kan SF leve med at pege på en borgerlig borgmester?

– Jeg vil sige, at der skal meget til, før vi peger på en borgerlig borgmester, men det kan jo være, at Socialdemokratiet besinder sig og imødekommer Alex’ krav, siger Kim Jørstad.

Hvad mener du med at imødekomme hans krav? Tænker du, at problemet kan løses, hvis de får banket Kristian Hald på plads eller ekskluderer ham?

– Jeg vil ikke komme ind på, hvad det kunne være. Jeg vil ikke blande mig i socialdemokratiske sager, siger han.