Påskefrokosten står for døren – overvej at lade den blive der

0
224

Fyns Politi anbefaler borgerne på Fyn at tænke sig ekstra godt om, inden de inviterer til påskefrokost hjemme i stuen eller i sommerhuset.

Vi ved, at gode traditioner er svære at bryde, og at fristelsen til at mødes med andre er stor. Men overvej grundigt om det er hensigtsmæssigt at den årlige påskefrokost afholdes.

Ni personer smitter også

Vi opfordrer til at følge myndighedernes anvisninger om ikke at forsamle sig mere end 10 personer. Men overvej alligevel om det også er hensigtsmæssigt at forsamle sig ni personer eller mindre til den årlige påskefrokost. Når vi forsamles, uanset antal, vil der altid være risiko for at starte en smittekæde – også selvom du, vennerne og familiemedlemmerne ikke udviser symptomer på sygdom.

Hold ud og hold afstand

Hvis vi skal lykkes med at bryde smittekæden og ikke starte en ny bølge henover påsken, er det nu, at vi alle sammen skal tage de nødvendige forholdsregler, også henover påsken. Politidirektør Arne Gram siger:
– Det er nu det gælder. Det er nu, at vi skal udvise samfundssind og ikke mødes med en masser venner og familie, selvom vi har meget lyst og efterhånden har et stort behov for at ses med andre mennesker. Vi skal holde ud, og vi skal holde afstand.

Endvidere bør man også tænke over hvor meget alkohol, man indtager i disse dage. Det er en udfordring for vores mentale tilstand at være alene, eller kun omgås meget få mennesker. Derfor skal man overveje at lade flasken stå. Hvis der alligevel bliver indtaget alkohol henover påsken, så husk også at lade bilen stå. Selvom vejene er tomme, så er vi stadig derude.

Foto: Arkiv