Øget testning skal sikre, at Kerteminde ikke bliver det nye Kolding

1
586

Testbilerne bliver hyppige gæster i kommunen. (Arkivfoto).

Smittetallene i Kerteminde kommune er på gal kurs. Efter i en periode at have ligget meget lavt, altså med få smittede og et incidenstal omkring 20-30, er der i de sidste dage konstateret 31 smittetilfælde og incidenstallet er sprunget op på 130,5 den 24. februar.

– Vi er meget opmærksomme på udviklingen, siger kommunaldirektør Anders Bjældager, – og det må ikke udvikle sig yderligere i den gale retning. Vi skruer derfor op for testning så meget som muligt. Ved hjælp af testning får vi meget hurtigt fundet smittetilfælde og kan følge op på det. Situationen er jo, at der sagtens kan være smittebærere, der er symptomfri. De bliver fundet ved testning, og så kan vi undgå, at de bærer smitten videre.

– Vi søger adgang til så meget offentlig testning som muligt, og det er sådan nu, at der en gang om ugen kommer testbiler til Kerteminde, Munkebo og Langeskov. Fra næste uge arbejder vi på, at der bliver pop up testfaciliteter i de tre byer to gange om ugen.

– Desuden sørger vi for testning på skoler, på dagtilbud og sociale institutioner.

Som borger kan man holde sig orienteret om testmulighederne på kommunens hjemmeside og på kommunens Facebook.

– Vi har noteret os, at den britiske variant af Covid19, den såkaldte b117 især smitter børn. Der for gør vi også meget for helst ikke at blande børn og personale på tværs, forklarer Anders Bjældager.  – Vi forsøger så godt som muligt at etablere de små bobler, hvor børn og voksne er sammen med de samme mennesker.