Ny etape i forsamlingsforbuddet fra i dag

0
202

Fra i dag, den 8. juli, må danskerne samles i lidt større mængder, end siden forsamlingsforbuddet trådte i kraft tilbage i marts. Billedet her er fra 2018. Foto: Arkiv

Fra og med i dag er det tilladt at samles op til 100 personer – vi er nu trådt ind i etape-planens etape 2

Den 4. juni udgav Justitsministeriet en etape-plan, der skal følge danskerne frem til foreløbigt 31. august, hvor man så igen vil tage stilling til status på Covid-19.

Politiet og sundhedssystemet opfordrer til at fortsætte med den gode håndhygiejne, og holde behørig afstand, eftersom virus stadig er i samfundet.

Senest er en nattevagt på et bosted i Holstebro konstateret smittet, meddeler dr.dk, og 44 beboere og 110 ansatte er nu blevet testet og afventer svar.

Den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut viser, at der siden i går er registreret to nye corona-relaterede dødsfald i Danmark. Antallet af indlagte er faldet med seks, så der nu kun er 17 indlagte med Covid-19 på landets hospitaler. Det er det laveste antal indlagte siden 13. marts. Fem er indlagt på intensivafdeling, hvor fire er i respiratorbehandling.

8.056 danskere har siden i går fået svar på en test for corona-virus. Blot ti af dem har fået konstateret infektion med virusset. Det meddeler dr.dk

FAKTA om lempelse af forsamlingsforbud
Grænsen for arrangementer mv. hæves nu til 100 personer. Politiet kan meddele påbud, hvis flere end 100 personer i øvrigt befinder sig sammen på en måde, som udgør en særlig smittefare. Politiet kan nedlægge opholdsforbud. Anbefaling om, at arrangementer i private boliger, følger det generelle forsamlingsforbud (100 personer).