Nabostridigheder ude af kontrol: Oles indkørsel ulovligt spærret med kampesten og betonarmering.

1
5042
Img 1693

Ole Nielsens indkørsel har i mere end en uge været blokeret på denne måde. Foto: Peter Hougesen

To naboer lidt uden for Martofte er på halvandet år gået så skævt af hinanden, at den ene nu har blokeret den andens indkørsel til hans hus med store kampesten, betonarmering og indkørsel forbudt skilte. Blokeringen har stået i mere end en uge. Kerteminde Kommune kalder sagen ”langt over grænsen” og forsikrer blokeringen bliver fjernet i dag.

Glem alt om en nabo, der klipper hækken for langt ned. Sætter et for højt hegn op eller fylder dine affaldsspande med sit eget affald, når du ikke er hjemme. Sagen fra Martofte er på et helt andet niveau.

”Vil du have kaffe, nu hvor jeg ikke rigtig kan tilbyde parkering?” spørger Ole Nielsen og smiler træt. Ole Nielsen og hans hustru Marina købte for halvandet år siden ejendommen på Fynshovedvej 586 på tvangsauktion. Tanken var de ville restaurere det gamle mejeri og boligen bagved og så leve et stille liv på landet sammen. Sådan er det så langt fra gået. Det gik galt med naboerne på Fynshovedvej 584 allerede inden de var flyttet ind. Mængden af materiale over anmeldelser, videooptagelser af konfrontationer og beskyldninger gør det vanskeligt at navigere i, hvordan det egentlig begyndte og hvem der egentlig er skyld i hvad.

Det, der imidlertid står lysende klart, er, at nabostridighederne mellem ejerne af Fynshovedvej 584 og 586 er ude af kontrol.

For lidt over en uge siden, blev der placeret en betonarmering med trafikregulering, indkørsel forbudt skilt samt et skilt, hvor der står ”Privat vej – ingen adgang”. Foran den betonarmering er placeret tre store kampesten, man ikke lige flytter. Derudover fandt Ole et brev i sin postkasse. Han skulle betale 10.000, hvis han benyttede indkørslen til sin egen bolig. Per gang.

Ejerforhold og brugsret

I gamle dage hørte de to ejendomme sammen. Indkørslen til det gamle mejeri var to steder, sådan at lastbilerne kunne køre ind et sted, hente varer og køre ud et andet sted, uden at skulle bakke alt for meget rundt. Siden blev ejendommene til hver sin matrikel. I den forbindelse blev vejen, der fører ind til Fynshovedvej 586 ved med at være ejet af ejendommen på Fynshovedvej 584. Men der er tinglyst en servitut, der giver Fynhovedvej 586 brugsret, sådan den fortsat kan fungere som indkørsel til ejendommen. Det element har også været en del af alle de stridigheder, der har været mellem de to naboer.

Torsdag 29. september kørte en lastbil op foran indkørslen og læssede en betonarmering af. Skiltene var allerede monteret og foran betonarmeringen blev placeret tre store kampesten. Ole kan dermed ikke komme ind til sin egen bolig. Han kan ikke få byggematerialer læsset af i forbindelse med sin renovering af huset. Selv er han tvunget til at parkere ulovligt ude i rabatten på Fynshovedvej. Hvis der opstår brand eller der sker noget med Ole eller Marina, der kræver en ambulance, så kan hverken brandbil eller ambulance komme ind til ejendommen.

Ole har været i dialog med en jordbesidder, der ejer jorden lige ved siden af indkørslen. ”Jeg må gerne købe jord af ham, så jeg kan lave en ny indkørsel. Men det må jeg ikke for kommunen, fordi den eksisterende er lige ved siden af”, forklarer han.

Img 1686

Ole Nielsens indkørsel har i mere end en uge været blokeret på denne måde. Foto: Peter Hougesen

Ulovlig spærring af adgangsforhold

Fyns Politi blev tilkaldt i forbindelse med blokeringen af Oles indkørsel. Det bekræfter vagtchef ved Fyns Politi, Peter Vestergaard. Han bekræfter også at Fyns Politi har sendt sagen videre til Kerteminde Kommune.

”Men er det lovligt? Jeg mener, hvad nu hvis der opstår en brand”?

”I det tilfælde vil vi agere ud fra nødret. Så vil vi fjerne blokeringen for at være i stand til at komme frem med redningskøretøjer. Det vil naturligvis forsinke os i vores arbejde, men det ville være det, vi ville gøre i den situation”, forklarer vagtchefen videre.

I mellemtiden er Ole Nielsen ved at være desperat. Han kan ikke komme ind til sit eget hjem, der ligger bagved mejeriet ca. 150 meter fra, hvor han nu er tvunget til at parkere. Han kan ikke hente de nye vinduer, han skal have monteret for vinteren, fordi der er så langt at gå med dem.

”Ingen kommentarer”

KJ Avis har været i kontakt med ejerne af Fynshovedvej 584 og altså ejerne af det jordstykke, der danner indkørsel ned mod Ole Nielsens hus. De bekræfter, der er en stridighed mellem dem og Ole Nielsen, men ønsker derudover, hverken at kommentere på, hvorfor de har placeret en blokade eller hvordan de er kommet frem til, Ole Nielsen skal betale 10.000 per gang, han benytter jordstykket.

”Kerteminde Kommune: Det bliver fjernet i dag”

KJ Avis præsenterer sagen for Christian Barding, der er chef for Kultur, Fritid og Faciliteter i Kerteminde Kommune.

”Vi har talt med Fyns Politi, der forklarer, sagen er videre til Kerteminde Kommune. Har du hørt om den?

Nej – det har jeg ikke. Jeg må også indrømme, da jeg så de billeder, du har sendt mig, at jeg troede, det var en sag for politiet.

”Det er det åbenbart ikke. Men nu er der en beboer, der i mere end en uge ikke har kunnet køre ind til sin ejendom. Det har brandvæsen og ambulance i øvrigt heller ikke kunnet. Uanset hvad, så går det vel ikke?

”Nej- det kan jeg forsikre dig, det ikke gør. Og hvis politiet er af den opfattelse, det er Kerteminde Kommune, der skal løse det her, så gør vi meget gerne det. Vi har maskiner til rådighed, der kan fjerne både sten og skilte og de bliver sendt op for at fjerne det mandag formiddag”, forklarer han til KJ Avis

Det betyder, alt andet lige, at Ole Nielsen i det mindste kan køre ind til sit hus senere i dag. Hvad angår de resterende stridigheder mellem de to naboer, så tyder alt på, der skal helt andre kompetencer indover, hvis det nogensinde skal blive tåleligt for nogen af parterne.