Mexicanerne bød på softice til plejecentre i Langeskov og Munkebo

0
384

Her leverer Jan Møller is til eftermiddagskaffen på Lindhøj Plejecenter efter at have været en tur på Birkelund Plejecenter med samme service. Foto: RMJ

Først var det brunsviger – nu giver danskeren i Mexico softice til de plejehjem, der ikke fik brunsviger i første omgang

Foto: RMJ

Sidst i marts fik Jan Møller, der ejer Vaffelhuset i Kerteminde, en opringning fra en dansker bosiddende i Mexico. Danskeren, der tilsyneladende har været bosat i Mexico i en del år, skulle have været på påskeferie i Danmark med et familiemedlem inden corona-virusset lagde verden ned, og nu ønskede han altså at bruge pengene på at glæde nogen i Danmark i stedet.

– Først var jeg lidt skeptisk overfor opringningen fra Mexico, fortæller Jan Møller, der ikke er helt sikker på hvorvidt han eller Jesper hos Clausens Eftf. var den første manden, der ønsker at være anonym, ringede til.

– Manden ønskede at støtte os, da han havde oplevet den shit-storm, vi kom under på Facebook, da vi valgte at åbne Vaffelhuset sidst i marts.

Men eftersom Jan Møller ikke fulgte op på den i første omgang, blev det altså brunsviger til plejehjemmene i Kerteminde samt Dalsbo i Rynkeby.

– Nu havde jeg jo set at den var god nok, så jeg genoptog korrespondancen med den glade giver, og vi blev enige om, at vi da kunne give softice til de plejehjem, der i første omgang ikke modtog noget.

Og som sagt så gjort – ligeså snart aftalen var lavet om at give 35 l. softice til de 167 beboere samt personale på Birkelund, Lille Troelskær og Lindhøj Plejecentre, faldt pengene som de skulle. Så var det bare at vente til det blev efter påske, på plejecentrenes opfordring.

– Så den var jo god nok, smiler Jan Møller over telefonen. I eftermiddag afleverede han derfor den store sending is til plejecentrene, som så kunne lave softice med vafler fra Vaffelhuset til eftermiddagskaffen for at glæde alle beboerne, der gennem længere til ikke har kunnet have besøg fra pårørende.

Jan Møller var selv ude med de mange liter softice og har lovet danskeren i Mexico, at den dag han kan besøge Kerteminde vil han få en fyrstelig modtagelse på baggrund af de gode gerninger han har gjort for dem, som har det ekstra svært i en i forvejen svær tid.

Så kan vi også få spurgt ind til hvorfor han lige netop valgte at gøre noget godt for netop Kerteminde.