Meget få eller slet ingen smittede i Kerteminde Kommune

1
1058

Statens Serum Institut opgiver ikke tal for kommunerne, hvis de er meget små. Ingen testede medarbejdere eller ældre borgere er smittet i Kerteminde

Dags dato var der 2010 registrerede smittede danskere. Heraf var 386 indlagt på sygehus. 94 på intensiv afdeling og 78 lå i respirator.

For Region Syddanmark er antallet af indlagte 51 – 14 på intensiv og 12 i respirator.

Hvor mange smittede, der er i Kerteminde, er der ingen, der vil oplyse.

Et opkald til Statens Serum Instituts presseafdeling gav dog en forklaring.

Når tallet er alt for lille, ønsker man ikke at offentliggøre det af hensyn til de personer, der evt. er smittede. Man mener åbenbart, at Kerteminde Kommune er så lille, at man hurtigt ville kunne identificere en eller to smittede. Derfor hører Kerteminde til et at de områder på Fyn, der vises med et antal fra 1-19 smittede. På et andet kort på siden coronavirus.dk viste et andet kort, at der ikke var nogen smittede i Kerteminde.

Så det kan være en trøst for borgerne i kommunen, at så længe, der ikke popper regulære tal op, så er der meget få eller slet ingen smittede.  Der foreligger heller ingen oplysninger om, hvorvidt nogle af de over 30 sygemeldte i sundhedssektoren er ramt af Covid-19.

Direktør Anders Thønning Bjældager, der er leder af kommunens kriseteam, fortæller, at man nu har haft nogle medarbejdere i Odense for at blive testet.

– De var ikke smittede, og det er jo så fint, at vi kan få besked med det samme, så de kan fortsætte på arbejdet. Heller ingen af vores ældre beboere er smittede, fortæller han.

Han tilføjer, at situationen i Kerteminde kører meget stabilt.
– Men vi venter jo nu på at se, hvor meget sygdomstallene stiger i de kommende uger. Der er jo stadig mørketal, siger Anders Bjældager.