Lidt omsætning er bedre end slet ingen

0
483

 – Det er svært at sige noget positivt for tiden, siger Jonas Nielsen, formand for Cityforeningen og selv butiksindehaver. Tøjbutikkerne har også åbnet op på flere måder

Hvordan går det for butikkerne i Kerteminde i denne Corona-tid?

Det er noget rigtig skidt. Der er jo mange af vores medlemmer i Cityforeningen, der tvunget til at holde lukket. Og rent omsætningsmæssigt ser det jo heller ikke godt ud i de åbne butikker.

Hvad med din egen forretning?
– Ja, vi holder jo åbent, men uden den store omsætning. Men lidt omsætning er dog bedre end slet ingen, siger han lakonisk.

Han sørger for at holde sig ajour med medlemmernes situation. Han kigger ind til dem en gang om ugen.

Derfor kan han nu fortælle, at nogle tøjbutikker nu er åbnet igen. Nogle har helt åbent. Andre kan man ringe til og bestille en åbningstid, hvis der er noget, man gerne vil købe. Det samme gælder guldsmeden. Men de fleste af butikkerne vil gerne levere tøj ud til kunderne.
– De fleste af forretningerne har en facebookside, som jeg kan opfordre byens borgere til at gå ind og kigge på.

Tøj-Eksperten er lukket helt ned, men den er ikke medlem af Cityforeningen.

– Men det er helt klart vores caféer og restauranter, hoteller og andre overnatningssteder, der har det sværest. De er hårdt ramt, siger Jonas Nielsen.

Der er ikke meget at grine over, når det handler om byens butiksliv. Jonas Nielsens forretning holder åbent uden den store omsætning. – Men lidt er jo bedre end ingenting, konstaterer han. Foto: Emil Andresen