Ledigheden i Kerteminde er steget med 40 pct. siden den 31. marts

3
566

På landsplan er stigningen 28 pct.

Formanden for Arbejdsmarkeds-, Erhvervs-og Vækstudvalget, Jens Gantriis V), ser med stor alvor på beskæftigelsessituationen i Kerteminde.

Pr. 31. 3. var tallet for nye ledige 130. Nu er det samlede tal 170. En stigning på 31 svarende til 40 pct.
– Vi har faktisk ikke nogen god forklaring på tallene. Der har jo ikke været større afskedigelser i vores område. Vi har hørt, at Ib Andresen har godt at lave, og der har ikke været større afskedigelser på virksomhederne på Lindø, siger Jens Gantriis.

Det koster kommunen rigtig mange penge. Med 170 ledige ligger det i nærheden af 12-15 millioner kr. Hvis det fortsætter og vi f.eks. kommer op på 230 nye ledige, så nærmer vi os 35-36 mio. kr.

Han fortæller, at man er begyndt at interviewe de ledige. Bl.a. vil man gerne vide, om de tror, de får deres arbejde tilbage, når Danmark begynder at åbne op i gen.
– Det er der heldigvis en del, der mener, de gør. Men det er jo ikke sikkert, at alle de virksomheder og forretninger, der nu lukker, genåbner. Nogle kan jo være gået konkurs, siger Jens Gantriis.

Man kan så håbe på, at der kommer andre jobs. Men han erkender, at det er farligt at spå. Ingen ved jo reelt, hvad den umiddelbare fremtid har at byde på. Nationalbanken har netop meldt ud, at verdens økonomien forventes at falde med 3-10 pct.
– Og det kommer jo også til at ramme Kerteminde Kommune. Desværre er der ikke nogen, vi kan kaste skylden på. Og det er jo farligt at spå. Vi ved jo heller ikke, hvor meget hjælp, vi kan forvente at få fra Staten, men vi forsøger her i kommunen at hjælpe erhvervslivet, så godt, vi kan, siger han.

Det sker bl.a ved at fremskynde renoveringer og fremrykke licitationsopgaver og tilbyde flere former for rådgivning samt udsættelse af husleje til kommunen.

I dag fortæller statistikkerne på landsplan, at antallet af arbejdsløse under corona-krisen nu har rundet 45.000. Alene onsdag meldte knap 2.800 personer sig ledige. Så den aktuelle ledighed er oppe på 45.700.

 – Desværre kan vi ikke skyde skylden på nogen. Men den stigende arbejdsløshed bliver også dyr for vores kommune, siger Jens Gantriis. Foto: Emil Andresen