Langeskovcentret bløder men mærker kundernes opbakning

0
183

Langeskovcentret har været lukket ned i lidt over en måned eftersom det er overdækket og derfor går under kategorien storcenter. Foto: Arkiv

 – Heldigvis mærker vi kærligheden fra vores lokale kunder, der støtter op om os, udtaler formand for Langeskov Handelsstandsforening Annette Juhl Burchall

– Måske kommer vi til at gå lidt længere med forårstøj i år end forventet, fortæller Annette Burchall da Kjerteminde Avis besøger hende i blomsterbutikken, der ligger udenfor centrets grænser og derfor gerne må have åbent.

Grunden til at vi måske kommer til at gå med det tøj, vi har lige nu er her er, mener hun, at forretninger i Langeskovcentret lige præcis nåede at få hele lageret af forårsvarer, som nu ligger bag lås og slå i de lukkede butikker. Spørgsmålet der melder sig er, om man har mulighed for overhovedet at handle de næste sæsoners varer grundet en økonomi der står på pause.

Og Annette Burchall har talt med alt hvad hun kunne komme i nærheden af af myndigheder, men svaret er og bliver et nej til en åbning af Langeskovcentret som det er nu, også selvom det har langt mindre kvadratmeter end et almindeligt storcenter.

– Det gør ondt på os at holde centret lukket. Medlemmerne er klar til at komme i gang, og de savner deres arbejde. De er frustrerede og håber hver gang at Mette Frederiksen åbner munden, at nu er det nu de må åbne. Vi kan kun sige, at vi må være tættere på en nogensinde, siger formanden.

– Jeg følger situationen tæt, og lige nu tales der meget om at de små selvstændige skal i gang, så vi krydser fingre.

Støttearrangement gik over al forventning
En pludselig indskydelse fik medlemmerne i Langeskov Handelsstandsforening til at opfinde et pop op salg af gavekort foran centret: – Vi satte et telt op, og annoncerede på Facebook, at vi solgte gavekort til Langeskov Handelsstandsforening og håbede på at folk ville være med. Og det ville de!

Det blev faktisk en kæmpe succes med omkring 200 solgte gavekort:
– Fra kl. 11 til 14 gik det løs, og da kl. var 10.45 var køen så ang som øjet rakte. Det var en helt fantastisk følelse at opleve den opbakning vi fik, fortsætter Annette Burchall.  – Det var et boost, og det vidnede om at folk står klar ligeså snart vi åbner igen. Det gav så meget til hjertet, siger en tydelig berørt formand for Handelsstandsforeningen.

– Vi var helt høje da vi var færdige.

Alle der købte gavekort for over 500 kr. fik påskeliljer med: – Og vi måtte hente flere påskeliljer end vi lige havde regnet med, afslører hun.

– Der blev virkelig solgt godt, og vi er meget tilfredse.

Dronningebuketter en masse
På Dronning Margrethes fødselsdag i dag er der ekstra travlhed hos Annette Burchall: – Dronningen har jo frabedt sig blomster og i stedet ønsket at danskerne sendte blomster til familiemedlemmer eller ensomme på plejehjem, så jeg har en kæmpe bestilling jeg skal have ekspederet i dag, fortæller hun og fremviser en af Dronningebuketterne hun lige har lavet.

Annette Burchalll håber på, at også hendes kollegaer snarest kan få gang i forretningerne igen:

– Vi står klar til at følge alle retningslinjer om få kunder i butikkerne, håndsprit og skiltning, ligesom alle andre steder, hvor folk færdes, slutter hun.