Kommunen vil indgå partnerskab med foreningerne

0
417

Socialdemokratiet og Konservative er enige om at gøre hvad de kan for at få de unge mennesker op og ud i foreningslivet via et partnerskab med foreningerne. Foto: RMJ

Der blev ingen skoleåbning for de store elever i denne omgang – derfor tager Kerteminde Kommune nu selv affære og foreningerne skal hjælpe dem.

Kasper Olesen (S) rækker nu sammen med Klavs Norup Lauridsen (C) og resten af byrådet ud til foreningerne, der efter dagens pressemøde fra mandag den 1. marts får lov at åbne op for udendørstræning med op til 25 personer, der vel og mærke er testet negative indenfor de seneste 72 timer.

– Vi havde i Konservative gerne set en endnu mere omfangsrig åbning – især gør det mig ondt at se at efterskolerne ikke får lov, udtaler Klavs Norup Lauridsen om den langsomme og delvise genåbning af Danmark, hvor det kun er efterskoler i dele af landet der må byde eleverne velkommen igen.

Olesen og Lauridsen, hvoraf sidstnævnte til daglig fungerer som skoleleder på Langeskov Skole, havde i denne uge lejlighed til at ping-ponge omkring hvordan man kan nå de unge og hjælpe dem i gang med livet igen efter en lang nedlukning, hvor elektroniske devices har fyldt alt for meget og det sociale fysiske samvær alt for lidt:

– På opfordring fra Socialdemokratiet beder vi nu forvaltningen om at lave partnerskaber med de foreninger der vil være med, fortæller Kasper Olesen. – Børn og unge er i denne omgang ikke blevet tilgodeset med at kunne komme tilbage i skole i vores del af landet, men foreningerne har fået muligheden. Derfor kan de nu i foreningsregi hjælpe os med at få fat i de unge.

Men det er især de unge, der til daglig ikke er tilknyttet en forening, som kommunen gerne vil have fat i: – Vi kan give økonomisk støtte til at foreningerne kan lave åbne hold og inkludere dem, der måske ikke er tilknyttet en forening, i en periode, er Kaper Olesens idé.

Det er her ligegyldigt hvorvidt det bliver til rundboldspil, fodboldkamp, et stort bål hos spejderne:
– Nærmest hvad som helst, udtaler borgmesteren, for de unge har brug for at komme ud og være sociale. De skal blive en del af foreningslivet indtil børnene kan komme i skole igen.

Klavs Norup Lauridsen så gerne at skolerne havde kunnet danne baggrund for at støtte op om de unge ved at byde dem velkommen tilbage i skole: – Sådan skulle det ikke være, og vi kan ikke engang lave en ugentlig klassens dag, hvor klasserne fx kunne mødes til en gåtur og en snak med lærere og klassekammerater.

Men eftersom folkeskoler og foreninger gerne må arbejde sammen, ser de to nu en mulighed i at indgå det omtalte partnerskab med foreningerne, såfremt disse har mulighed for det.

– Foreningerne kan hjælpe med at holde hånden under de unge i en svær tid, mener byrådspolitikerne.
Om hvordan man skal få fat i de unge, der ikke er med i en forening, fortæller Lauridsen:
– Foreningerne skal kunne søge midler til at starte træninger op med fokus på åbne hold, og forhåbentligt vil det blive synligt på især de sociale medier hvilke muligheder der findes.

De to politikere sender også en appel om at skolerne, de etablerede medier, foreningerne, men også de unge selv, skal være med til at nå ud til de unge. Dette ved at vise samfundssind og tage fat i de af deres klassekammerater, der ikke er i en forening, og invitere dem med.

– Foreningerne må også gerne række ud til skolerne for at have god plads til at invitere flere med til deres udendørsaktiviteter.

Incidenstallet i Kerteminde Kommune ligger lige nu højt på 130 (i går lå det på 105) med 31 smittede på syv dage, og tilsyneladende er smitten i kommunen stigende. I følge en opgørelse fra TV2Fyn ligger Kerteminde højt i forhold til resten af landet med en sjetteplads i forhold til højeste incidenstal.