Kommunen tilbyder rådgivning til genåbning af klubhuse

0
695
Kerteminde Kajakklub Generalforsamling 2018

De mange klubhuse tilhørende foreningslivet kan nu åbne op igen, men der skal gøres rent og holdes rent på en forsvarlig måde. Billedet her er fra Kajakklubben. Foto: Arkiv

Klubhusene rundt omkring i kommunen har nu lov til at åbne igen siden Corona lukkede dem ned, men der skal nu gøres grundigt rent.

Kerteminde Kommune står nu overfor en udmelding til alle foreninger, om at de kan begynde at åbne klubhusene op for medlemmerne igen – men det bliver med et sæt af retningslinjer, der skal sikre en god hygiejne, og her er der hjælp at hente hos kommunen, fortæller borgmester Kasper Olesen:

– Man kan fremadrettet kontakte kommunens Corona-rengøringshold for at få retningslinjer til en sikker genåbning. De kan fortælle om, hvordan man sikrer et godt rengørings-niveau i klubhuset.

Det er dog foreningerne selv, der skal stå for rengøringen, under kyndig instruktion fra rengøringsholdet. – Ansvaret for en ordentlig rengøring skal ikke ligge hos den enkelte klub, så her kan vores team stille sin viden til rådighed, fortsætter borgmesteren.

Start-kit klar til alle klubhuse
– Vores folk har jo arbejdet med temaet de seneste tre måneder, så de er efterhånden erfarne. Og mange vil jo sikkert gerne i gang så hurtigt som muligt, da vi jo alle sammen har savnet vores fællesskaber. Derfor giver vi et rengøringsstart-kit til rådighed for klubberne, så de bare kan gå i gang, uden først at skulle ud og købe de rigtige midler ind, ligeså snart de nye retningslinjer er blevet meldt ud.

Klubberne skal derfor henvende sig til Kerteminde Kommune, så snart de har modtaget skrivelsen omkring åbningen af klubhusene.