Kertemindeborgere på vej til vaccinationscentrene

0
476

Kirsten Novrup på 98 bliver her vaccineret i testcenter Odense på den første dag man vaccinerer udenfor plejehjemmene. Foto: Svend Novrup

Ældre borgere over 65, og som modtager pleje i eget hjem i Kerteminde Kommune, skal tage et ekstra kig i deres e-boks. Måske der ligger en invitation til at blive vaccineret.

98-årige Kirsten Novrup blev i formiddags som en af de første i kommunen, der ikke bor på plejecenter, men i eget hjem, vaccineret imod coronavirus i testcentret på Athenevej i Odense, hvor Region Syddanmark vaccinerer personer over 60 med plejebehov. Hun blev kørt dertil af sin 75-årige søn der fortæller, at der stod kørestole parat, eftersom det er et ret stort område, man færdes på.

– Bagefter kunne man sidde i et opholdsrum i det kvarter, man skal sidde for at holde øje med at man ikke har reaktioner på vaccinationen der gør, at der skal gøres yderligere tiltag, fortæller Svend Novrup.

Han eneste anke omkring forløbet er den brochure med kendsgerninger, der udleveres til den vaccinerede: – Man skal have superblik plus en lup for at kunne læse de små bogstaver, og det kunne man godt have tænkt over, for ikke alle har pårørende med til vaccinationen.

Det er lige nu det man kalder gruppe 2, der vaccineres i testcentre over hele landet.

– Vi bestilte vaccinationen lige så snart det var muligt, og derfor kom vi allerede til i dag.

Dog har man kunne se i medierne, at det ikke er alle borgere over 60 med adgang til pleje i hjemmet der er opmærksomme på henvendelsen i e-boks. Svend Novrup opfordrer derfor pårørende til borgere i gruppe 2, 60+ med behov for pleje i eget hjem, til at hjælpe med at få åbnet e-boks og bestilt en vaccine, hvis man altså ønske den.