Kerteminde Kommune kan få brug for flere værnemidler

0
199

Foto: Region Syddanmark

Medarbejdere på kommunens plejecentre og den udekørende hjemmepleje beskytter sig selv og borgerne med mundbind, dragter og gummihandsker

Hvis de nuværende foranstaltninger i samfundet fortsætter ud over den 30. marts vil reproduktionstallet – altså det antal mennesker, som hver smittet bærer smitten videre til – kunne reduceres med 30-50%. Sådan vurderer Statens Serum Institut.

1577 er nu konstateret smittet med coronavirus, oplyser de samtidig, og det er en stigning fra 1460 mandag. Der formodes at være store mørketal. Antal af indlagte stiger også, men stigningsprocenten hos syge, indlagt på intensiv og i respirator, stiger knap så drastisk. I alt er 29 lige nu indlagt i Region Syddanmark hvoraf seks er på intensiv.

Senere i dag lander et fly fra Kina og den kinesiske forretningsmand Jack Ma med 500.000 masker, 50.000 testinstrumenter og 5.000 beskyttelsesdragter er på vej til Danmark. Alligevel ruster man sig også i Kerteminde Kommune til at værnemidlerne kan slippe op:

– Vi har lige nu fokus på at forsøge at skaffe flere værnemidler, fortæller borgmester Kasper Olesen.

– Vi kontakter frisører, tattovører, tandlæger og andre fagrupper, som er blevet bedt om at holde lukket, i forhold til om der hos dem findes fx handsker. Det er især de virksomheder med tæt hud til hud kontakt, som har måttet lukke, og som kan ligge inde med brugbare værnemidler på lager.

Skulle man ligge inde med ekstra værnemidler kan man kontakte Kerteminde Kommune.